XLIV Cicle de Teatre per a nois i noies 2016

Actualitat

Òmnium Cultural convoca la 44a edició del cicle de teatre infantil i juvenil Cavall Fort

Aquest cicle s’havia fet en diverses localitats de Catalunya, essent ara Lleida l’única en la qual encara se celebra. Des dels orígens del cicle, la nostra societat ha canviat, però els objectius de llavors continuen vigents avui: educar en el gust per les manifestacions culturals expressades en català, en especial el teatre. A la primera edició de 1973 l’oferta del cicle de Cavall Fort feia la funció de promoció  del teatre en català que no feia cap altra institució. Òmnium substituïa les institucions. Avui aquesta circumstància ha canviat, però continua sent vàlida la promoció del bon teatre en català per a infants i joves, que són el públic de demà.

El cicle també col·labora amb Creu Roja Joventut amb la campanya d’una fila 0 per la recollida de joguines en la sessió del 27 de novembre.

El preu de les entrades serà de 5€.

L’Aula Municipal de Teatre de Lleida ha col·laborat sempre en les presentacions de les obres i ha participat amb una actuació pròpia al final del cicle; enguany, amb motiu del seu 35è aniversari, ens oferirà dues funcions especials el dia 11 de desembre, matí i tarda, amb l’actuació de La Petiestable 12 i La Inestable 21, companyies que han obtingut infinitat de premis, i que representaran per darrera vegada “Salvatges” i “Naün”

La programació de 2016 és la següent:
 

Diumenge, 27 de novembre, a les 11,30 h. TEATRE PRINCIPAL

“BLANCANEUS” Companyia: CAMPI QUI PUGUI

http://cqpproduccions.com/portfolio-categories/teatre-de-sala/

Els ulls brillants com les estrelles, la pell blanca com la neu i els cabells negres com la nit, així és la princesa Blancaneus. Però ser la més bella del món no fa feliç la Blancaneus. Envejada per molts, haurà de buscar la felicitat lluny del seu regne. Fugint de la malvada reina que intenta desfer-se de la bonica princesa, la Blancaneus trobarà noves aventures al bosc i haurà de cercar una nova casa.

Una reina embruixada, set nans, una poma enverinada, un caçador i un príncep fanfarró; aquesta és la història de la Blancaneus.

Diumenge, 4 de desembre, a les 11,30 h. TEATRE PRINCIPAL

“GÚLLIVER al país de Lil·liput”, CENTRE TITELLES DE LLEIDA

http://www.titelleslleida.com/p/gulliver.html

Gúlliver, infant encara, somnia sempre fer-se a la mar i esdevenir capità de goleta. En créixer, podrà viure la seva primera aventura que el durà a naufragar i caure presoner dels pobladors de Lil·liput. En aquell món, Gúlliver és talment un gegant i els lil·liputencs estan ben esporuguits. Ell, però, se’n guanya la confiança i l’amistat fins el punt d’esdevenir l’heroi del poble. Ell és qui, d’un cop per sempre, foragita les disputes i les guerres entre Lil.liput i Belfuscú i propicia l’esperit de concòrdia i de cooperació d’ambdós pobles.

Diumenge, 11 de desembre, a les 11,30 h. TEATRE PRINCIPAL

“SALVATGES”

LA PETIESTABLE 12, companyia infantil de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida

http://aulateatre.com/companyies/

La Terra. Segle XXII. El món tal i com el coneixem ha mort.
Després de la gran desfeta, es va acordar reconstruir la societat des de la base, i per això el Gran Comitè va establir unes mesures perquè el col·lapse no es tornés a produir. Unes mesures que establissin una estructura social on tothom tingués clar el seu rol i cadascú desenvolupés les seves capacitats adequadament.

Per aquest motiu, l’educació va quedar en mans de la Màquina, que va promulgar les tres lleis de l’educació:

1. Els futurs ciutadans es formaran en un cub tancat, aïllat de tot contacte amb l’exterior.

2. Cada cub ha d’assolir uns objectius. Aconseguir-los és garantir la inserció en el model social. Fracassar suposarà la desconnexió.

3. La Màquina serà per a ells el poder suprem.

 

Diumenge, 11 de desembre, a les 18,30 h. TEATRE PRINCIPAL

“NAÜN”, LA INESTABLE 21, companyia juvenil de l’Aula Municipal de Teatre

http://aulateatre.com/companyies/

Recomanada a partir de 10 anys. Aquesta representació tindrà un preu especial de 2€.

Benvinguts a Naün.
Apaguin els seus aparells endoplasmàtics.
Demanem que els Multicranials seguin a les últimes files per tal que els Monoculars puguin gaudir d’una àmplia visibilitat.
Els Cincmanites i el Glucoidecs seguin a la part dreta de l’auditori….”

Amb aquest anunci comença Naün. Set ciutadans de la terra: una núvia a punt de casar-se, un stripper, una animadora, una maga, un actor de performance, una cantant i una noia que s’estava dutxant, són abduïts per una nau d’extraterrestres. Un cop allí, els éssers de l’espai els demanen només una cosa per poder ser alliberats: han de representar l’Antic Testament.

 

Diumenge, 18 de desembre, a les 11,30 h. TEATRE PRINCIPAL

“STAR TEATREK”, Aula Municipal de Teatre de Lleida

http://aulateatre.com/companyies/

Som a l’any 2281, l’Aula és a punt de tancar les portes perquè el Teatre està en perill d’extinció i pot desaparèixer. Els cinc últims alumnes, la Llum, el Kirk, la Ramona, l’Spock i la Siri estan decidits que això no passi i sortiran en una missió espacial per les galàxies, buscant planetes teatrals per tal d’aconseguir que no tanquin l’escola.

(Amb la participació de més de 150 nenes i nens de l’Aula)