Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Conèixer.cat

Cultura popular i cohesió social

 
Conèixer.cat és un curs dinàmic, participatiu i col·laboratiu de cultura popular i tradicional catalana. Les persones que hi participen coneixen i comparteixen festes i tradicions catalanes a la vegada que creen vincles entre ells. Es tracta de crear un espai de trobada entre persones que han nascut a Catalunya i persones que no hi han nascut però que tenen en comú l’interès per conèixer millor el seu entorn immediat i el seu país.

El programa consisteix en l’organització de 5 trobades en la què l’última sessió en format concurs.  Disposem d’un material pedagògic amb tot el contingut del curs que en funció del lloc on es duu a terme s’adapta pel que fa a les tradicions locals.

A través del material no només es coneixen les tradicions populars sinó que també es coneix la geografia catalana, s’estableixen maneres de relacionar-se directes basades en el respecte i la igualtat, es posa en pràctica el treball col·laboratiu com a exemple del que ha de ser la participació activa ciutadana.

Les sessions combinen la pràctica i la teoria i la possibilitat de fer activitats de coneixement de l’entorn i de les iniciatives culturals populars.