12 novel·les aspiren a guanyar la tercera edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

Actualitat

És el premi millor dotat econòmicament a obra publicada

Barcelona, 8 de novembre de 2019 – Dotze novel·les publicades entre el novembre 2018 i l’octubre 2019 han estat seleccionades com a candidates a guanyar el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any. Es tracta de la tercera edició del guardó més ben dotat econòmicament a obra publicada: 20.000 euros directes per al guardonat i 5.000 euros més destinats a promoció.

Les obres han estat seleccionades per un comitè d’experts format per l’editor Bernat Puigtobella, el cap del servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya Josep Vives, i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico. A partir d’aquesta llista, un jurat independent i de prestigi format per Maria Dasca Batalla, Rosa Cabré Monné, Carme Gregori Soldevila, Xavier Pla Barbero i Oriol Izquierdo Llopis donaran a conèixer els tres finalistes el pròxim 17 de desembre. El premi es lliurarà a finals de gener. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó, ha insistit que l’entitat segueix fidel als seus objectius fundacionals i seguirà “treballant incansablement per la llengua i la cultura i fer que les lletres catalanes tinguin un sistema literari comparable en exigència i ambició al de qualsevol altre lloc del món”.

El Premi Òmnium a la millor novel·la en llengua catalana de l’any va néixer l’any 2017. D’aquesta manera, l’entitat donava vida a un nou guardó amb la voluntat i ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès i l’anglès Booker, i amb l’objectiu de posar en valor les obres en llengua catalana, fomentar-ne la traducció i revitalitzar el sector. El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra Els estranys i Aprendre a parlar amb les plantes de Marta Orriols va endur-se el premi en l’edició 2018.

Les obres seleccionades són:

Banderes dels altres
J. N. Santaeulàlia
Proa
Les millors vacances de la meva vida
Neus Canyelles
Empúries
Canto jo i la muntanya balla
Irene Solà
Llibres Anagrama
Lítica
Lucia Pietrelli
Males Herbes
Ciutat de Mal
Jaume C. Pons Alorda
Angle Editorial
Míster Folch
Adrià Pujol Cruells
Empúries
L’esperit del temps
Martí Domínguez
Proa
Persecució
Toni Sala
L’Altra Editorial
La memòria de l’aigua
Montse Barderi
Columna
Sis nits d’agost
Jordi Lara
Edicions de 1984
La veritable història d’una mentida
Ramon Erra
Univers
Zona zero
Núria Busquet
LaBreu Edicions

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.