Projectes

Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

10 obres candidates 2022

El comitè de selecció del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any 2022 ha escollit les 10 novel·les per la Gran selecció d’enguany. El pròxim 19 de desembre es publicaran les 3 finalistes i a finals de gener de 2023 s’anunciarà la guanyadora en un acte amb la presència del jurat i els finalistes.

Les obres, publicades entre el novembre del 2021 i l’octubre del 2022, han estat seleccionades per un comitè d’experts format per l’escriptor i divulgador lingüístic Enric Gomà, la investigadora i crítica literària Júlia Ojeda, el llibreter Lluís Ruiz i la traductora Valèria Gaillard

 

10 obres candidates al Premi Òmnium Novel·la de l’any:

Al llac

Maria Barbal
Columna

Aioua

Roser Cabré-Verdiell
Males Herbes

Benvolguda

Empar Moliner
Columna

Distòcia

Pilar Codony
L’Altra Editorial

El monstre de Santa Helena

Albert Sánchez Piñol
La Campana

Els dies bons

Aina Fullana
Bromera

Guilleries

Ferran Garcia
Males Herbes

Les Altures

Sebastià Portell
Empúries

Nicolau 

Antoni Veciana
Segona Perifèria

Ràbia 

Sebastià Alzamora
Proa

Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any 2021

Junil, a les terres dels bàrbars, de Joan-Lluís Lluís

per haver aconseguit “atrapar el lector des de la primera línia” amb un relat que és, alhora, una rondalla explicada de manera aparentment senzilla i transparent. Un llibre “de viatges amb personatges que apareixen i desapareixen”, ambientada en l’època de l’Imperi romà, i que s’explica a partir d’un narrador “lliure i contemporani” que permet “entrar i sortir de la història, ensenyar les bambolines de la narració i fer prendre consciència als lectors que si algú pensa alguna cosa que li agradaria que li hagués passat i l’explica com si ho hagués fet, no tan sols s’ho passarà bé el narrador sinó també el públic lector”. 

Es tracta de la primera vegada en la història del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any que el jurat entrega el premi per unanimitat.

Obres finalistes 2021

Descobreix els booktrailers de les 3 obres finalistes: