Crònica de la presentació del Premi Òmnium a la Millor Novel·la 2018 a Sants-Montjuïc

Actualitat

El dijous 20 de juny va tenir lloc la presentació del llibre Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, guanyadora del II Premi Òmnium a la millor novel·la de l’Any 2018.

Aquesta és la segona presentació que hem fet com a Òmnium Sants-Montjuïc, i aquest cop l’hem feta al Poble-sec per fer extensives a tot el districte les activitats culturals que duem a terme. L’acte va tenir lloc al centre cívic El Sortidor.

L’escriptora Marta Orriols va ser entrevistada magistralment per l’Oleguer Forcades, de Sants 3 ràdio, i va respondre a les preguntes que permetien fer una anàlisi més àmplia de l’obra. Al final de l’entrevista, l’escriptora va respondre amablement les preguntes que li vàrem fer el públic assistent. Defensora de la normalització lingüística, ens comenta que ella mateixa ha fet la traducció del llibre en castellà, que ha tingut una molt bona acollida. En català ja va per la 7a edició, motiu per alegrar-se’n.

També es va tenir un record emotiu per al nostre president, Jordi Cuixart, i per a tots els presos i exiliats.

Va ser una vetllada molt agradable, i de ben segur que a aquells qui no havien llegit el llibre els van venir ganes de fer-ho. Finalment, es va fer la cua per aconseguir la signatura: la Marta ens la va fer personalitzada per a cada un de nosaltres. Un record entranyable.

No volem acabar aquesta crònica sense anomenar i donar-li el nostre més càlid agraïment a la llibretera de la papereria Nitus del Poble-sec, que amb el seu entusiasme i simpatia va decorar la parada, a l’entrada del Sortidor, per a la venda de llibres. Va quedar preciosa, i ens va obsequiar, per a cada llibre comprat, amb un punt de llibre fet expressament per a l’ocasió. Núria, estem molt agraïts de la teva col·laboració!