Òmnium lliura els premis Sambori de narrativa juvenil aquest divendres a Santpedor

Actualitat

L’auditori del Convent de Sant Francesc, de Santpedor, acollirà el divendres 29 de març, a dos quarts de set del vespre, l’acte de lliurament del 13a edició del premi Sambori Òmnium a la Catalunya Central, amb l’animació de la companyia deParranda.

Aquest premi escolar de narrativa té per objectiu promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts del Principat, la Franja, Andorra i Catalunya Nord.

A les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès hi han participat 40 centres educatius, que han presentat un total de 181 treballs.

Per altra banda a Catalunya hi han participat 459 centres amb un total de 46.615 participants, que sumats als del País Valencià fan un total de 130.000 participants.

El jurat ha estat format per dues persones per a cada una de les sis categories, i han estat Llorenç Capdevila i Mònica de Llorenç, Marta Torra i Teresa Torra, Jaume Puig i Joan Vilamala, Jaume Bonvehí i Jordi Estrada, Rosa Clarena i Maria Camp, i Montse Pujol i Eva Forn.

Durant l’acte es commemorarà el centenari del naixement de l’escriptora, periodista i activista política, Teresa Pàmies, que va néixer a Balaguer el 8 d’octubre de 1919, i va ser guardonada l’any 2001 amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Durant l’acte es lliurarà el llibret amb els 18 treballs seleccionats en les diferents categories.