Seus

Bages – Moianès

Benvinguts a Òmnium Bages-Moianès!

L’estiu de 1972 es va constituir a la ciutat de Manresa la seu territorial d’Òmnium Cultural a la comarca del Bages. Des d’aleshores, les diferents juntes que han encapçalat l’entitat han fet possible centenars de presentacions de llibres, viatges culturals, cursos de català, actes polítics, campanyes de país i grans mobilitzacions, entre d’altres.

Arran de la nova remodelació comarcal, a la seu del Bages, el 2017 s’hi va incorporar el Moianès, amb l’entrada de membres de la nova comarca a la junta territorial.

La seu territorial Bages-Moianès ha impulsat projectes amb un fort accent territorial com el Premi Bages de Cultura i els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, entre d’altres, però també ha impulsat els grans moviments polítics del país, com ara la primera consulta per la Independència (2010), les marxes de torxes o el Referèndum de l’1 d’Octubre.

La llengua, la cultura, el país són els pilars fundacionals de l’entitat, als quals els darrers anys s’hi ha incorporat la cohesió social, amb la qual Òmnium Cultural està fermament compromesa per aconseguir que el nostre país esdevingui lliure, però també un lloc per a tothom i de tothom.

Actualitat

No hi ha notícies

Agenda

  • Propers
  • Anteriors

No hi ha activitats