Òmnium obre el termini per presentar originals al Premi Sant Jordi de novel·la 2019

Actualitat

El guardó, el millor dotat de la literatura en català amb 60.000 euros, arriba a la 60a edició

 

Barcelona, 27 de març de 2019 – Òmnium Cultural ha obert la convocatòria del Premi Sant Jordi de novel·la 2019 i des d’aquest dimecres ja es poden presentar els originals que vulguin optar a aquest guardó, que arriba a la 60a edició. Enguany, com a novetat, el termini per presentar originals acaba el 12 de juliol, i no al setembre com fins ara. En tots els casos, cal presentar-les sota pseudònim i han de ser novel·les originals i inèdites escrites en llengua catalana que no hagin estat guardonades amb anterioritat en altres premis o concursos.

El guardó, instituït l’any 1960 pels fundador de l’entitat l’any abans del naixement d’Òmnium com a continuador del Premi Joanot Martorell, ha esdevingut el millor dotat de la literatura catalana amb 60.000 euros aportats íntegrament per Òmnium Cultural, drets d’autor a banda. El guanyador o guanyadora d’aquesta 60a edició del Premi Sant Jordi de Novel·la es donarà a conèixer en el transcurs de la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, que se celebrarà al mes de desembre. Jordi Cabré, amb ‘Digues un desig’, va ser el guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la 2018.

Un cop rebuts tots els originals, l’adjudicació del premi anirà a càrrec d’un jurat independent i paritari format per cinc persones de reconegut prestigi de l’àmbit humanístic, acadèmic, de la crítica literària, les llibreries o les biblioteques, i en tots els casos independents del món editorial.

L’obra guardonada amb el premi Sant Jordi 2019 serà publicada en règim de coedició per Òmnium Cultural i Enciclopèdia Catalana, l’editorial escollida en un concurs obert a totes les editorials del país fa un any, quan es van renovar les bases del guardó.