Carta des de la presó: “Generositat per avançar”

Actualitat

Fotografia: Pau Venteo

 

“Atrevim-nos a pensar i serem lliures”
Isabel-Clara Simó

Estimadíssims socis,

Que la repressió busca dividir els qui lluiten és un dels principals aprenentatges d’aquests darrers anys. La realitat ens demostra cada dia que per fer front als poders de l’Estat és inajornable una estratègia compartida de país, tan valenta com inclusiva.

La gent hi és, però no es poden generar frustracions que ens duen a una desorientació permanent. El problema no són les eleccions, sinó la falta de sentit d’estat i la lluita partidista. Fins que no torni la generositat serà impossible avançar. La ciutadania d’aquest país es mereix coherència i altura de mires. I la generositat és responsabilitat de cadascú de nosaltres, com a ciutadans i com a col·lectiu.

Òmnium sempre treballarà pels grans consensos, per ser més i més determinats sense deixar-nos ningú pel camí. Per no renunciar mai al diàleg ni a la confrontació democràtica mentre l’Estat alteri majories democràtiques i vulneri drets humans. Com diu l’amic Xavier Antich, «el futur és a les mans dels qui no es rendeixen», i la dignitat dels companys presos polítics al Parlament ens va encomanar d’alegria i coratge.

Seguirem pressionant per a la resolució democràtica del conflicte, amb la fi de la repressió i l’amnistia de tots els presos polítics, exiliats i represaliats. Rebutgem l’indult i qualsevol mesura o xantatge, per molt que pretengui condicionar un permís, que impliqui renunciar a la lluita per l’autodeterminació mitjançant l’exercici de drets fonamentals.

Voldria donar-vos també les gràcies per tota la complicitat i tendresa. Poder abraçar família i amics en llibertat ha estat un plaer enorme, ens ha permès carregar piles i aferrar-nos més fort que mai al convenciment que el que estem fent té tot el sentit del món perquè ho estem construint plegats.

Coratge i sempre endavant!

Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural

Presó de Lledoners, 31 de gener del 2020