Joan-Lluís Lluís ens presenta la seva última novel·la a Viladecans
Actes i activitats

Junil a les terres dels bàrbars, de Joan-Lluís Lluís, ha guanyat recentment el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any 2021
El dissabte 12 de març, a les 12 h del migdia, es farà la presentació del llibre Junil a les terres dels bàrbars a càrrec del seu autor Joan-Lluís Lluís. La presentació es farà a la Biblioteca de Viladecans ( Av. Josep Tarradellas, 16. Localització) i està organitzada per la llibreria Els nous rals, amb la col·laboració de la Biblioteca de Viladecans i d’Òmnium Viladecans.
Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 29 de juny del 1963) és un novel·lista, poeta, traductor, assagista i columnista català que ha rebut diversos premis literaris, el en particular el premi Sant Jordi 2017 per Jo sóc aquell que va matar Franco. Té obres traduïdes en basc, castellà, francès i txec.
Junil a les terres dels bàrbars, ha guanyat aquest mes de gener el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any 2021. Així ho va decidir el jurat, per unanimitat, “per la tensió narrativa, per fer reflexionar sobre la poesia i la traducció, la lectura i la versemblança, i per popularitzar per primera vegada conceptes com el de mite, la memòria o la ficció”.
Galeria de fotos: moments del lliurament del Premi Òmnium a Joan- Lluís Lluís.
Jordi Cuixart, a l’acte de lliurament del guardó, va recordar que “com a societat civil hem de seguir prestigiant les lletres catalanes, en un moment en què molts les volen silenciades”, recordant l’atac que pateix el català en diversos àmbits de la vida pública, com ara l’escola. En aquest sentit, va instar la ciutadania a seguir defensant la llengua i la cultura, i a les institucions a tenir “sentit de país”.
Sinopsi: “Una vegada hi havia un home que menyspreava la seva filla.” Amb començament de rondalla apareix l’heroïna d’aquesta història, anomenada Junil. Encola papirs a la llibreria del pare i aprèn a llegir a l’ombra del seu menyspreu. Però mort el pare, morta la ràbia —i és la filla qui ha concebut l’arma del crim. Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l’era cristiana; el lloc, una marca de l’Imperi romà. Travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien. Què diuen els estranys amb qui topen? Què volen? A mesura que avancen, l’afany de caminar eclipsa la por i s’encomana a d’altres fugitius.
T’hi esperem!