Vincles
T'acompanyem!





Les acompanyants del Vincles comptaran amb la formació i suport de l’associació ACOF, especialitzada en l’ensenyament de llengües i alfabetització; del grup de recerca Equiling de la UOC, un equip d’especialistes en sociolingüisme; i d’altres entitats i cooperatives expertes en la dinamització i
l’acompanyament de grups de voluntaris (AGAPE, Marges, La Bastida, Lo Relacional, Atzavara-Arrels, Quatre cantonades…).Totes elles basteixen l’equip de formadors del projecte Vincles i son les encarregades de portar a terme la següent proposta:
Primera sessió: serà en format presencial i és aconsellable que sigui abans d’obrir el grup de Vincles. Aquesta sessió servirà per aterrar el projecte, explicar la seva metodologia i per acompanyar els voluntaris en l’obertura dels grups de Vincles: com crear vincles amb persones de procedències i situacions socials diverses des d’una mirada igualitària i interseccional; + preparació de converses, l’espai, el calendari o les activitats.
Segona sessió: aquesta sessió serà en línia i vindrà amb un calendari mensual estipulat. En ella s’hi donaran recursos didàctics i idees per acompanyar els grups des de la basant lingüística. Un cop els voluntaris estiguin registrats (inscrits) rebran un correu amb la proposta de dates per assistir en aquesta formació.
Tercera sessió: aquesta sessió vindrà amb un calendari mensual estipulat perquè també serà en línia. S’explicarà com està el país en temes de sociolingüisme: a on es parla català i per què. I es farà èmfasi en la importància del voluntariat en llocs com Catalunya. Un cop els voluntaris estiguin registrats (inscrits) rebran un correu amb la proposta de dates per assistir en aquesta formació.
Quarta sessió: tornarà a ser presencial. És molt important poder fer un recull de tot allò que ha funcionat i el que no durant el curs. Així que aquesta serà la sessió de tancament i avaluació (maig).