Projectes

Vincles


Presentació

.

El projecte Vincles neix per multiplicar els espais grupals de vinculació, conversa i aprenentatge informal del català arreu del país, amb l’ambició d’aconseguir que no hi hagi cap persona que vulgui aprendre o parlar català que no tingui on o amb qui fer-ho.

Vincles prioritza l’aprenentatge i l’ús col·loquial de la llengua, centrant-se en la creació de vincles entre catalanoparlants i persones que el volen aprendre i usar, però que habitualment no tenen on o amb qui fer-ho.

Amb el Vincles volem enfortir la cohesió social i construir sentiment de pertinença col·lectiva, enfortint els lligams entre persones i amb entitats. Volem contribuir així a revertir la gran falta d’espais d’interacció en català provocada per les dinàmiques de desigualtat, racisme i segregació, reforçant el paper històric del català com a llengua de cohesió. I tot això ho fem de la mà de l’aFFaC, i de moltes entitats del territori català.

Objectius:

  • Crear vincles i comunitat: generar espais de trobada, interrelació i complicitat en català entre persones de procedències diverses. Enxarxar i crear lligams entre els participants i el teixit social i cultural, per enfortir la participació i la cohesió social.
  • Garantir que tots els catalans, vinguin d’on vinguin, tinguin espais on aprendre i persones amb qui utilitzar el català. Promoure l’ús social del català com a llengua útil i emotivament propera, especialment entre joves, famílies i persones nouvingudes.
Òmnium s’alia amb AFAs, caus i entitats del territori per impulsar Vincles, un nou projecte per parlar, aprendre i compartir el català
Llegeix notícia
Òmnium Conca de Barberà i Baixa Segarra impulsa Vincles
Llegeix notícia
Previous slide
Next slide