Carregant Esdeveniments

Cinema a la fresca a Reus “Avec un sourire, la révolution!”

Actes i activitats
29 d'agost de 2019, 21:00 - 22:30 h

 

Aquest agost us proposem passar una estona a la fresca amb la projecció a Reus  del documental “Avec un sourire, la révolution!” del director quebequès, Alexandre Chartrand. Que anirà seguit d’un cinefòrum, moderat per la filòloga i locutora radiofònica, Agnès Toda amb els assistents a l’acte.

Sinopsi del documental
Què va passar l’1 d’octubre? Una mirada inèdita del procés d’autodeterminació des de la visió subjectiva del director ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies, son els testimonis d’un retrat cinematogràfic sobre la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure.
Des del 2010, la gran majoria dels catalans han expressat la seva voluntat de celebrar un referèndum d’autodeterminació.
Independentment de si votessin Sí o No a la independència, la voluntat de votar és compartida per molts. Davant d’aquest situació, el govern espanyol es manté ferm: és il·legal. Una pel·lícula que serveix per a agafar perspectiva històrica d’uns fets no molt llunyans.
Entre testimonis de la primera línia política (Carles Puigdemont, Mireia Boya, Lluís Llach, Sergi López, Quim Arrufat i Jordi Cuixart) i molts altres protagonistes, molts d’ells en presó preventiva, exiliats o jutjats, assistim a les mobilitzacions que han tingut lloc a Catalunya, no només arrel del procés d’autodeterminació, sinó també durant èpoques passades que crèiem superades.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.