Carregant Esdeveniments

Entrega del XIII Premi Pere Ferrer 2018

Actes i activitats
6 de juny de 2018, 19:00 h

El dimecres 6 de juny se celebrarà l’entrega d’aquesta tretzena edició dels premis

Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Sant Cugat a fi d’estimular entre l’alumnat la creació literària i alhora aprofundir en el coneixement de la història de Catalunya, convoquen, anualment, el Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu destinat a tots els alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius.

El 6 de juny lliurarem els premis Pere Ferrer als guanyadors de l’edició d’enguany. Serà a les 19 h a la sala d’audiovisuals del Monestir de Sant Cugat.

A l’edició d’aquest any han participat un total de 5 escoles i s’han rebut 103 narracions: 59 de primer cicle, 22 de segon cicle i 22 de batxillerat i cicles formatius. S’entregarà un premi per cada categoria amb la possibilitat d’algun accèssit i també es donaran els llibres impresos dels guanyadors de l’any passat (edició 2016), uns llibres fets gràcies als alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, que han fet les il·lustracions i la maquetació. 

Per amenitzar l’acte hi haurà una actuació de l’Escola de Música i Dansa Fusió

Pere Ferrer fou l’autor del “Costumari de Sant Cugat”, escrit entre el 1221 i 1223, on ens fa una minuciosa descripció de la vida quotidiana dels monjos que en aquells moments hi havia al monestir. Ens explica detalladament les funcions, els oficis i les tasques de cada membre de la congregació segons els seus càrrecs. Gràcies a aquest document podem conèixer molts dels usos, costums i vocabulari del s. XIII a la nostra ciutat.

Amb aquest premi les dues entitats volem difondre el valor i l’esperit de l’obra del nostre autor a tot l’alumnat de la ciutat i reconèixer els treballs guanyadors amb el lliurament d’uns premis i la seva publicació.