Carregant Esdeveniments

La Flama del Canigó, a Sant Climent de Llobregat

Actes i activitats
23 de juny de 2015, 21:00 h
Sant Climent de Llobregat celebrarà enguany la seva edició núm. 42 de la Flama del Canigó, amb el paper destacat de la Comissió dels Focs de Sant Joan, que duran la Flama des del cim del Canigó a moltes poblacions de Catalunya i del Baix Llobregat.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans. El 23 de juny la Flama del Canigó baixa d’aquest cim, des dels seus dos vessants. Centenars d’equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes. Comença la celebració d’una festa ancestral que és també un símbol de germanor entre tots els territoris de parla catalana.

El grup ciclista de la Comissió dels Focs de Sant Joan és un d’aquests equips i en aquesta edició, en el seu camí de tornada fins a Sant Climent, destaquem les següents etapes:
 

  • 00:00 h. Cim del Canigó: encesa de la Flama i inici del camí de tornada.
  • 02:00 h. Valmanya. Incorporació a la comitiva dels ciclistes de Begues.
  • 13:00 h. Centelles. Incorporació dels ciclistes de Gavà.


Fotos edició 2013: Lliurament de la Flama a Sant Vicenç dels Horts, Viladecans i Sant Boi de Llobregat, respectivament

 

  • 18:15 h. Sant Vicenç dels Horts, lliurament de la Flama.
  • 18:45 h. Sant Boi de Llobregat, lliurament de la Flama.
  • 20:00 h. Viladecans i Gavà, lliurament de la Flama.

per finalment, després de 260 km de ruta, arribar a Sant Climent de Llobregat.  Allà, amb la participació nombrosa de la ciutadania climentona,  començaran les activitats: a les 21:00 h és prevista l’arribada de la Flama del Canigó a la Plaça Lluís Companys, on es llegirà el Manifest i es cantarà l’Himne Nacional. Seguidament, s’encendrà la tradicional foguera de Sant Joan a la Plaça del Llegat Comú i es repartirà coca i cava per a tothom.


Fotos edició 2014: Arribada de la Flama a Sant Climent de Llobregat.

Òmnium Baix Llobregat
[email protected]

Web Baix Llobregat                    Agenda Baix Llobregat                    FacebÒC-Baix Llobregat

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.