Projectes

Flama del Canigó

Flama del Canigó

Habitualment, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

La Flama del Canigó arribarà com cada any a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat. Enguany, atès que a Catalunya Nord hi ha toc de queda de 23h a 6h i per tant no és possible fer la regeneració a mitjanit, excepcionalment, es farà la regeneració a les 12h del migdia del dia 22.  Accediran al cim un grup reduït de persones en representació de tots els equips de foc que faran arribar la flama a les 6:30h del matí a Coll d’Ares per iniciar-ne la distribució arreu dels Països Catalans.

Aquest any, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país.

Descarrega’t el dossier de la Flama i el cartell

Descarrega’t articles per premsa