Carregant Esdeveniments

Les Baumes del 2021

Actes i activitats

25 de novembre de 2021, 19:30 - 20:30 h

Pots recuperar i alguna de les Baumes que s’han fet des del febrer, sobretot les dues primeres que es van fer en format telemàtic.

A continuació especifiquem totes les Baumes que han tingut lloc fins a dia d’avui, amb els seus enllaços corresponents per poder-les veure.

 

1️⃣ Primera Bauma: la novel·la negra en català

Parlem sobre el gènere de la novel·la negra però concretament en català, com es valora l’estat actual d’aquest gènere en català? Per poder-ne parlar amb millor coneixement hem convidat a tres autors que s’emmarquen dins de la novel·la negra:  Pep Prieto (autor de El mal Pare), Montse Cabanas (autora de l’Àngel Negre)  i Esperança Camps (autora de La draga), tots tres de l’Editorial El delicte.

Una conversa moderada per la Berta Artigas.

VULL VEURE LA PRIMERA BAUMA

 

 

2️⃣ Segona Bauma: literatura eròtica en femení

Podríem dir que la literatura eròtica es troba als marges de la literatura? Christian Grey ha fet mal en aquest gènere? Per poder tractar aquests temes i molts altres, hem convidat a tres dones que han escrit i escriuen sobre aquest gènere: Amparo Parra, autora de Kamasutra en verso Jenni Rodà i Neus Verdaguer, premi de Literatura eròtica de la Vall d’Albaida del 2017.

Moderat per Berta Artigas.

VULL RECUPERAR LA SEGONA BAUMA

 

 

3️⃣ Tercera Bauma: identitat cultural i feminismes

Les dones som ciutadans de segona, però què passa si a més a més de ser dona, no ets blanca? I què passa si ets una dona, no blanca i neixes a un lloc en conflicte? Quins estigmes es creen al voltant de tot això?

Totes aquestes preguntes i moltes més les tractarem amb: Nahi Drammeh, la Nahi, és politòloga i la guanyadora del premi banyolina de l’any 2020 per la seva gran tasca com a embajadora en la campanya ONE Campaign, Maria Bouabdellah, és l’autora del treball de recerca multipremiat de “Les oblidades del conflicte oblidat”, i Txell Feixas, corresponsal de TV3 a Beirut i autora del llibre Dones Valentes. Conversa moderada per la periodista, Berta Artigas.

També farem la inauguració de la exposició artística de les Twin Sisters Jutglar

M’INTERESSA VEURE LA TERCERA BAUMA.

 

 

4️⃣ Quarta Bauma: dels marges a la cuina

La quarta bauma estarà dedicada a explicar les qualitats de les herbes remeieres del nostre entorn, descobrirem els sabors, els gustos i les possibles combinacions culinàries:  Tindrà lloc una xerrada-tastet gastronòmic amb Mica Gassiot, la Meritxell Palmada, autores del llibre Manual per fer ratafia i altres licors casolans, i amb Jaume Fàbrega, crític gastronòmic. La Berta Artigas, també en fa la moderació. A més, el públic podrà gaudir d’un tastet floral cuinat a la Porta del Món.

TINC CURIOSITAT PER SABER COM VA ANAR LA QUARTA BAUMA

 

 

5️⃣ Cinquena Bauma: xerrem brut, sense embuts

La cinquena bauma gira al voltant de la novel·la Eren Ells de Carles Rebassa, un llibre que tracte sobre el bullying que pateixin les persones homosexuals. Per això, en parlarem amb el mateix autor i en José Yépez, psicòleg especialitzat en gènere i sexualitat,  moderat per la Berta Artigas.

Bauma conjunta amb el SAI de Banyoles.

POEMES DE SONS BRUTS PER CARLES REBASSA

 

6️⃣ Sisena Bauma: som dones, som bruixes

Per poder parlar de les bruixes -o no bruixes- hem convidat a la Mercè Foradada, autora del llibre Bruixes, que actualment es troba descatalogat, i també, avui, tenim entre nosaltres, la Clàudia Pujol,  vicepresidenta de l’entitat i la directora de la revista Sàpiens.

📆 Dijous 28 d’octubre
🕣 A les 19.30 h
📍 A Sant Vicenç de Camós

inclou una copa i tres tapes per 5€

 

7️⃣ Setena Bauma: hem dit, diem i direm prou!

Pel 25 de novembre, el dia internacional contra les violències masclistes Òmnium Pla de l’Estany hem volgut dedicar una Bauma. Parlarem sobre masclismes amb Natàlia Cerezo, autora de la novel·la “I van passar tants anys”, i amb Gemma Lienas l’autora de moltes novel·les juvenils on les protagonistes són noies. També autora d’un altre llibre del qual parlarem avui: “Drets fràgils”.

📆 Dijous 25 de novembre
🕖 A les 19.30 h (després de l’acte de la Xarxa Feminista del Pla de l’Estany)
📍 Biblioteca de Porqueres