Carregant Esdeveniments

Presentació del llibre ‘Acció valenciana (1930-1931). La consciència desvetlada’ de Santi Vallés i Casanoves

Actes i activitats
15 de desembre de 2010, 0:00 h

Dimecres, 15 de desembre, a les 18 hores. De l’1 al 29 de desembre, a la sala d’exposicions del Centre de Cultures i Cooperació Transfrontera del Campus de Cappont de la UdL, carrer Jaume II 67, hi haurà una exposició sobre “LES VEUS DEL PAMANO PARLEN D’ISIL”, obra del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Jaume Cabré, on es poden veure diferents fragments de la novel•la i fotogrames de la pel•lícula que es va fer sobre la mateixa.

Estudi d’investigació a mitjan camí entre els estudis d’història cultural i ideològica i les anàlisis hemerogràfiques d’una de les publicacions valencianistes més emblemàtiques del primer terç del segle XX.

S´hi condensen pràcticament els grans debats sobre el sobiranisme i el federalisme. Debats que durant la dècada dels anys vint i trenta del segle passat centren l’interés de la major part de diaris i de l’actualitat política no solament en els Països Catalans, sinó sobretot internacionalment parlant, arran de les diverses iniciatives engegades en aquest sentit per Lluís Nicolau d’Olwer i Joan Estelrich davant la Societat de Nacions en defensa de les minories lingüístiques.

Editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Hi intervindran: Vinyet Panyella, escriptora i membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural; Antoni Ferrando, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Jordi Pujol, expresident de la Generalitat; i Santi Vallés i Casanoves, escriptor i autor del llibre.
 

Adreça/Ubicació
Catalunya