Carregant Esdeveniments

Presentem a Sabadell «Arbàgel, un revolt de l’amor», darrer Premi Guillem Nicolau

Actes i activitats

Dimecres, 25 de setembre de 2019, a les 7 del vespre
Us convidem a la presentació de l’obra Arbàgel, un revolt de l’amor, la novel·la guanyadora del Premi Guillem Nicolau 2018, que otorga el Govern de l’Aragó. Comptarem amb la participació de la seva autora, Marta Momblant, i presentarà l’acte Josep Boltaina, vicepresident d’Òmnium Sabadell.

La presentació tindrà lloc a la llibreria La Llar del Llibre (c. de Sant Antoni, 20) el dimecres 25 de setembre a les 7 del vespre. Després de la presentació, hi haurà un tast de pastes del Matarranya i vi de nous.

L’obra –  Situada en un poble del Matarranya que la autora no concreta, ens trobem amb la història de l’Arbàgel i la Sandra: un home de quasi setanta anys descobreix el seu primer amor en un revolt vital, enlluernat i commocionat per un tresor que, sense buscar-lo, li és donat en forma d’una dona lliure, decidida i superlativament femenina que arriba un bon dia al poble per no estar-hi massa temps.

L’autora – Nascuda a Barcelona l’any 1969, té vincles amb Beseit des dels catorze anys que l’ha dut a escriure una sèrie de textos teatrals, relats i novel·les en les qualsrecrea un univers propi en una ruralia de ficció. Guanyadora en dues ocasions del Premi Guillem Nicolau a les Lletres Catalanes a l’Aragò: el 2009 amb La Venta de l’Hereva, i el 2018 amb Arbàgel, un revolt de l’amor.  La seva formació, trajectòria artística i professional s’ha desenvolupat en la direcció escènica —teatre i òpera— i en la dramatúrgia teatral, principalment a Barcelona i a Londres. Ha treballat, entre d’altres teatres nacionals i internacionals, al Gran Teatre del Liceu, la Maestranza de Sevilla, l’Auditorio de Santiago de Compostela, al The Royal Opera House, Coven Garden London entre d’altres, i ha dirigit una trentena d’espectacles teatrals de textos d’Aristòfanes, Lorca, Kafka, Molière, Cervantes, Shakespeare, Wilde… així com d’altra dramatúrgia contemporània, en anglès, castellà i català. Els seus textos dramàtics originals també han estat publicats i estrenats a Catalunya. És autora del guió i direcció escènica del documental Ana Maria Moix o la passió per la paraula, coproducció de TV3 i Playfiction el 2015; i per encàrrec de la Diputació de Barcelona ha dissenyat el Postgrau English on Stage per a l’Institut del Teatre de Barcelona el 2016.

El premi – Certamen literari en llengua catalana convocat amb periodicitat anual pel Departament de Cultura del Govern d’Aragó per fomentar i donar difusió a la creació literària en català. El premi s’atorga a una obra literària inèdita en qualsevol gènere (narrativa, poesia, teatre, assaig, traducció, etc.) que s’ha de presentar explícitament segons la convocatòria del premi. El nom del premi és en honor de l’humanista aragonès del segle XIV Guillem Nicolau.