Amnistia Internacional adverteix que seguirà de prop el judici als presos polítics

Actualitat

En una carta enviada a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez afirma que vigilarà que tinguin un judici just i amb garanties

Amnistia Internacional adverteix que seguirà de ben a prop el judici als líders sobiranistes per avaluar que es compleixen les garanties d’un judici just.  L’ONG torna a demanar l’alliberament immediat de tots dos líders i assegura que l’empresonament preventiu és una mesura que “viola el dret a la llibertat d’expressió i a la lliure reunió”.

En una carta que l’entitat ha enviat al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i a Jordi Sànchez el director d’Amnistia Internacional a Europa, Fotis Filippou, expressa el “suport i solidaritat” davant la injustícia que representa la presó preventiva tant per els presos polítics com per a les seves famílies: una situació que Amnistia Internacional considera “injustificable” i que continuaran denunciant fins que Cuixart i Sànchez “estiguin en llibertat i sense càrrecs”. Per tot plegat, l’entitat insisteix que seguirà el judici per garantir que sigui un procediment just i amb garanties i anuncia accions que esperen que tinguin un impacte positiu en el cas de Cuixart i Sànchez.

És la tercera vegada que Amnistia Internacional es posiciona públicament contra l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. A l’octubre, quan es va complir el primer any de presó preventiva, a través d’un comunicat, l’ONG assegurava que no hi havia “cap justificació” per mantenir-los en presó preventiva i refermava la crida per a que siguin “alliberats de forma immeditada”. Amnistia considera que la detenció continuada de Cuixart i Sànchez és una restricció desproporcionada de drets fonamentals. L’octubre de 2017, només dos dies després de l’empresonament del president d’Òmnium Cultural i l’expresident de l’ANC, va apel·lar a les autoritats espanyoles a retirar els càrrecs de sedició que inicialment s’imputaven i posar fi a la presó preventiva.