Avià, U.E.A i Òmnium Berguedà, junts per la campanya ‘L’esport treu la llengua’, dissabte, en l’últim partit de la temporada

Actualitat

L’Avià, U.E.A s’enfrontà el Gimnàstic Manresa, C.A, dissabte, 20 de maig, a les 16.30h el camp de futbol d’Avià. L’ Avià, U.E.A, s’ha adherit al manifest que reivindica el català a l’esport.

El passat dissabte, 20 de maig, Òmnium Berguedà i l’Avià, U.E.A han fet visible la campanya L’esport treu la llengua, en el darrer partit de la temporada. Abans del partit, Òmnium instal·la un estand al recinte per demanar als seguidors que s’adhereixin al manifest impulsat amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per la millora de l’ús social del català a l’àmbit de l’esport.

La campanya L’esport treu la llengua és present en els principals esdeveniments esportius del país per animar a tothom a compartir el català a l’esport, i sumar adhesions al manifest. La primera acció es va fer el dia de Sant Jordi, al Camp Nou, amb motiu del partit FC Barcelona – Atlètic de Madrid.


Les federacions esportives del país, juntes pel català

Òmnium Cultural i la UFEC s’han unit per potenciar l’ús social del català a l’esport, juntament amb les federacions i clubs esportius de Catalunya, a través de la campanya L’esport treu la llengua. Més de 500.000 persones federades, representades per una seixantena de federacions, i els principals clubs esportius del país s’han compromès a treballar i col·laborar per augmentar l’ús del català als equips, mitjançant un manifest presentat a mitjans del mes d’abril davant d’un centenar de representants del món de l’esport.

A més, Òmnium, la UFEC, els clubs i les federacions adherides fan una crida a tots els clubs esportius catalans, afició, jugadors, jugadores, entrenadors i entrenadores, àrbitres, famílies, mitjans de comunicació i a la societat en general a sumar-se a aquest manifest, al web esportencatala.cat.