CCOO, UGT i Òmnium defensen conjuntament la consulta del 9N

Actualitat

Les tres entitats han celebrat l’acte “El món del treball pel dret a decidir”

Comissions Obreres (CCOO), la Unió General dels Treballadors (UGT) i Òmnium Cultural han celebrat aquest dilluns l’acte “El món del treball pel dret a decidir”, en què han defensat conjuntament la celebració de la consulta del 9 de novembre per poder decidir el futur polític de Catalunya a les urnes (fotogaleria).
 
L’entitat cultural i els dos principals sindicats catalans també han reivindicat el dret a decidir un marc de relacions laborals propi, adequat a la realitat i a les necessitats del país, en un acte celebrat al Centre Cívic del Sortidor de Barcelona.
 
Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, ha destacat que “coincidim amb els sindicats en l’exercici del dret a decidir el futur de Catalunya”. “Els sindicats formen part del millor de la nostra tradició i per això Òmnium vol compartir el present i sobretot el futur de Catalunya amb ells”. Casals també ha afegit que “un país millor necessita cohesió social” i que “cal recuperar la cultura del treball i de la indústria i una redistribució més equitativa de la renda”.
 
Per la seva banda, Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT Catalunya, ha destacat que “Catalunya vol ser un país normal i vol poder fer el que fa qualsevol dels països del món, des de la seva llibertat i la plena sobirania”. Àlvarez ha dit que “els catalans i les catalanes han de poder debatre i decidir el seu futur sense por i amb normalitat” i ha afegit que “el dret a decidir representa un aprofundiment democràtic i dels valors del país”.
 
Finalment, Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO Catalunya, ha dit que “l’exercici del dret a decidir, votar, és normal en un país normal”, i ha definit la consulta del 9N com “un element de normalitat en una societat democràtica que vol encarar els problemes”. Gallego també ha dit que “el debat social i el nacional han d’anar en paral·lel” i que els sindicats també han d’actuar en favor dels drets nacionals. “Tenir un conveni i unes condicions dignes ha de ser normal” i “és avui que cal posar les bases per al país que volem”, ha afegit.
 
Abans de l’acte ha tingut lloc una fotografia conjunta al Parc de les Tres Xemeneies (Passatge de la Canadenca) de la capital catalana, l’espai històric on es va assolir la jornada laboral de vuit hores.
 
L’acte ha tingut lloc en el marc de les accions d’Òmnium per implicar la societat en la defensa del dret a decidir i ampliar la majoria social favorable al seu exercici. L’entitat impulsa la campanya “Un país normal”, desplegada per uns 60 grups locals que des de l’octubre passat han fet desenes d’accions i han mobilitzat milers de voluntaris.