Lectures compartides: “La fabricanta”

Actualitat

Et proposem la lectura de la novel·la La fabricanta, de Dolors Monserdà, i et convidem a participar en la nostra primera sessió de lectures compartides, un espai per parlar de llibres relacionats amb les nostres activitats. A primers d’any concretarem dia i hora per a aquesta primera trobada, que ens permetrà conèixer més a fons aquesta obra amb les aportacions de tots.

La fabricanta és una novel·la del segle XIX que ens endinsa en el barri de Sant Pere en el moment en què comença la transformació del món gremial al món industrial. Després de la xerrada «De la casa gremial a la casa fàbrica al barri de Sant Pere» i dels dos itineraris per les cases fàbrica de Sant Pere i del Raval, aquesta lectura és el colofó perfecte per acabar amb aquesta aproximació al naixement de la Barcelona industrial, principi de tot el que ha vingut després.

Aquesta novel·la ha estat reeditada recentment per l’editorial Barcino, i la pots adquirir en qualsevol llibreria. També pots trobar-ne edicions anteriors en llibreries de segona mà (com la Llibreria del Palau, al carrer Sant Pere Més Alt, 6, de qui prenem una de les imatges d’aquesta notícia), o bé pots agafar-la en préstec des de les biblioteques municipals.