Segon comunicat Òmnium Nou Barris

Actualitat

La Junta d’Òmnium Nou Barris continuem les nostres reunions. Seguim treballant, d’una banda, a peu de carrer braç a braç amb entitats solidàries del barri per cobrir necessitats bàsiques i, de l’altra, fent cultura i país des de videoconferències.

Abans de res, volíem dir-vos que el dia 4 va fer 2 anys que ens vam constituir com a junta. Estem molt contents d’haver arribat fins aquí. Som una junta jove, però molt inquieta.

A la darrera reunió d’aquest mes de maig es van connectar amb nosaltres en Marcel Mauri i la Marina Gay. Els vam agrair la seva participació en la nostra junta perquè va ser una manera de trencar les barreres que ens suposa el confinament i veure’ns de més a prop.  Vam parlar de temes que ens amoïnen, com el dels socis que, a causa de la crisi econòmica, no poden pagar la quota. Com que no volem que ningú deixi l’entitat per qüestions econòmiques, s’estan buscant fórmules per tal de resoldre aquesta qüestió. Vam parlar de quina manera estem col·laborant en les iniciatives socials que han sorgit al barri.

Vam comentar l’esquema de treball del banc d’aliments i els barris que hi participen en aquests moments: Porta, Can Peguera, Verdum i Prosperitat. Vam valorar la campanya “Dona’m la mà” molt positivament perquè ha estat una manera de cuidar els socis i sòcies.

Vam explicar el projecte de biblioteques vivents que funciona a escala europea, i volem portar-ho al nostre barri. Els objectius principals que emmarquen el projecte són:

  • Creació d’espais de diàleg de proximitat.
  • Deconstrucció d’estereotips.

Es tracta de recuperar memòria històrica i donar veu a les persones del barri que ho han viscut en primera persona. Serà un espai generalment a l’aire lliure. Dins, hi haurà  llibres de persones que, per la seva història, han viscut situacions difícils. Aquestes persones explicaran la seva vivència. A la biblioteca hi haurà diferents llibres, i un grupet de 3 o 4 escoltaran i canviaran de llibre. Ja us informarem de les temàtiques dels llibres, i de com i quan el farem al nostre barri.  Estem fent una formació amb Marges per prioritzar aquest projecte.

Vam parlar de les activitats planificades i no realitzades. S’ha proposat fer alguna presentació de llibres telemàticament. De la trobada de socis en tornarem a parlar a l’octubre o novembre, però tot i això comentem com arribar als socis que no tenen internet. Per Sant Joan, aquest any es baixarà la flama des del Coll d’Ares, i es parla de fer alguna cosa simbòlica. Sant Jordi es desplaça al 23 de juliol. La cultura va de festa es preveu per a la tardor. La sortida de natura sobre els incendis forestals del maig no es pot fer, però pensarem alguna cosa.  L’Ajuntament ha suspès la festa major de Nou Barris i ha emplaçat les nostres activitats a l’any vinent. Al juny sortiran les bases del III premi Rafel Juncadella. Us informem que una vegada a la setmana publiquem un repte a les XXSS: és un comentari, curiositat o explicació del barri, i us animem a seguir-nos. Tenim algunes propostes al calaix que ja us explicarem quan les tinguem més concretades.

Per ara, ens quedem a casa, però seguim en contacte per les xarxes. Recordeu que cada dia hi ha programació d’Òmnium via streaming.

Ànims i salut per a tothom!