Quart comunicat d’Òmnium Nou Barris

Actualitat

Juliol 2020

La Junta d’Òmnium Nou Barris ens hem reunit telemàticament el dijous 2 de juliol. Seguim treballant, d’una banda, a peu de carrer, braç a braç amb entitats solidàries del barri per això seguim col.laborant amb del Tres Voltes Rebel i de l’altra, seguim fent cultura i país des de casa amb videoconferències. Estem molt contents de poder col·laborar a millorar el benestar dels veïns i les veïnes, siguin socis o no, que han tingut la malastrugança que el virus els truqués a la porta en forma de malaltia, de pèrdua de feina…

En la darrera reunió d’aquest mes de juliol, hem parlat d’alguns projectes que tenim previstos per a aquest  tercer trimestre, com el Premi Juncadella, pel que ja tenim el model del premi. Us recordem que es poden  presentar candidatures del 15 juny al 15 de setembre. Us informem que estem acabant de lligar una sortida de natura  sobre incendis forestals. La proposta és anar a Collserola i  visitar les torres de vigilància d’incendis… Ja us informarem de la data. També hem parlat sobre la trobada de socis que tenim prevista i de la diada de Sant Jordi que farem el 23 de juliol. Aniveu-vos a atansar-vos a la nostra parada de la Marquesina de la Via Júlia.

Dilluns 6 de juliol fem la darrera formació Marges per tirar endavant el projecte europeu de biblioteques vivents. Ja us vam dir que es tracta de recuperar memòria històrica i donar veu a les persones del barri que ho han viscut en primera persona. La comissió per tirar endavant aquest projecte que es reunirà durant aquest mes de juliol.

Farem l’AGO telemàtica el 10 de juliol. Recordeu que es pot votar a Junta directiva fins el mateix 10 de juliol.

El 17 i 18 de juliol tenim una escola de formació que aquesta vegada serà online.

Finalitzem la campanya “Dona’m la mà” s’han fet trucades als socis més grans de 71 anys. Així ha estat una manera d’arribar als socis. Ha estat molt maco i tothom es mostra molt agraït. Ha sigut una experiència bona que ens ha permès un tu a tu amb els socis  que ens agradaria continuar tenint. Us informem que ja han sortit les basses del projecte lliures per al finançament de projectes que contribueixin a revertir la pobresa, l’exclusió i les desigualtats en el context de l’emergència social aguditzada per la pandèmia de la Covid-19.

S’ha engegat la campanya d’estiu arreu de Catalunya. Dins la Campanya d’estiu hi ha la campanya Fem-la caure que és una campanya de denúncia contra la monarquia espanyola.

Ja sabeu que som una junta jove, però molt solidària, inquieta i present cada dia més al barri. Per això sabem de primera mà que la situació al barri és molt dura, malgrat tot no perdem de vista la resta de reivindicacions, com la llibertat dels presos i les preses, i la fi de la repressió. Tot i que la majoria d’accions les hem fet  telemàtiques, tornem al carrer! 

Us animem a sortir al carrer amb nosaltres cada dimarts a les 20h a Virrei Amat. Seguim sent pacífics, actius i ara més que mai responsables per això si vens amb nosaltres, posa’t la mascareta.