Continua la preparació de la Marxa dels Vigatans 2009

Actualitat

Nen, surt d’aquí! Quantes vegades hem sentit aquesta expressió els dilluns als vespres de juliol i agost, a la plaça Farners?

Marxa dels Vigatans 2009

Telèfon d’informació general: 938893119
Correu electrònic: [email protected]

Estem actualitzant la nova pàgina web de la Marxa:
www.marxadelsvigatans.cat

CRIDA GENERAL

Després de commemorar el Pacte dels Vigatans el passat 16 de maig a l’ermita de Sant Sebastià, com sempre arriba el moment de preparar la Marxa dels Vigatans 2009 del proper 10 de setembre. Sobre aquestes línies teniu el nou logotip de la Marxa dels Vigatans, i és que ja fa mesos que des d’Òmnium Cultural s’està vetllant per les tasques de coordinació de l’edició d’enguany (la 7a), i pensem que cal la implicació de gent nova que s’incorpori al projecte d’aquests actes de commemoració històrica i de reivindicació nacional. Precisament per tot això que fem una crida a la població en general: d’una banda necessitem la màxima implicació d’entitats i voluntaris individuals que ens ajudin en tasques organitzatives, logístiques, etc. I d’altra banda, com l’any passat, tornem a demanar col·laboracions econòmiques als patrocinadors privats per tal de poder finançar els actes.

COMISSIÓ OBERTA A TOTHOM

Recordem que la Comissió està oberta a totes les entitats i persones a títol individual que s’hi vulguin sumar, ja que hi ha feina per a tots en l’organització d’un acte digne de commemoració històrica com és la Marxa (vegeu crònica 2008). Només heu de pensar que l’any passat vam tenir 13 columnes de caminadors provinents d’arreu de la comarca, i que en total vam mobilitzar cap a 2.000 persones. Aquest any encara sumarem més columnes, i esperem tornar a omplir de gent la Plaça de la Catedral de Vic on finalitzen els actes.

COLUMNES; UN ACTE DE TOTA LA COMARCA

Aquest any, es volen consolidar les diferents columnes des del territori que arriben a Vic, moltes de les quals van participar l’any passat per primera vegada, també cal un major compromís de tots per millorar l’entesa del significat de l’acte, que tothom distingeixi la seva simbologia, i què signifiquen i qui foren els penons dels vigatans.

NO POTS IMPLICAR-TE? COL·LABORA ECONÒMICAMENT

També caldrà insistir en l’esforç per tal de continuar buscant les línies de finançament per als actes, sobretot entre els patrocinadors privats. Qualsevol petita aportació serà benvinguda.

La Marxa dels Vigatans vol ser un acte de compromís amb la nostra llengua, cultura i país. Una marxa que enllaça el passat amb el present, i que s’obre al futur. Tot un poble que marxa cap a la seva llibertat.

Gràcies, entre tots podem aconseguir-ho!