Crònica de la concentració per la llibertat dels presos polítics a la plaça de la Vila de Gràcia del dia 12 de febrer de 2018

Actualitat

La música dels Ministrers de Gràcia i una carta del conseller Lluís Puig van fer càlida una concentració amb pluja i fred.

Ni la pluja forta ni el fred de neus properes d’aquest dilluns van impedir que un munt de persones s’apleguessin, un cop més, a la concentració setmanal de Gràcia per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, en aquest cas, unes dues-centes. L’acte va començar amb cinc minuts de silenci i la interpretació del Cant dels ocells (Jordi Fàbregas, guitarra; Pep Fornés, Jordi Martínez i Mercè Sesé, flauta dolça). Seguidament, Lola Capdevila va llegir un correu electrònic que el conseller de cultura a l’exili, Lluís Puig, li havia escrit a ella mateixa i a Jordi Fàbregas. Després del correu electrònic —que esmenta les nostres concentracions a la plaça de la Vila—, el grup de música tradicional Ministrers de Gràcia va interpretar tres peces amb sac de gemecs, tarota, tabal i dues gralles. L’acte va acabar amb el Cant dels ocells i Els segadors.

L’ANC, Òmnium i el CDR de Gràcia convoquem una concentració setmanal cada dilluns a les 8 del vespre, a la plaça de la Vila, per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Aquests actes inclouen minuts de silenci, intervencions musicals, lectures de textos, etc. Podeu enviar propostes a [email protected].

El proper dilluns, el dia 19 de febrer, llegirem cartes que els presos polítics han enviat al Centre Artesà Tradicionàrius, als Lluïsos de Gràcia i a la llibreria Ona.

Fotografies: Xavier Erruz.
Vídeos: Lola Capdevila.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.