Crònica de la concentració per la llibertat dels presos polítics a la plaça de la Vila de Gràcia del dia 14 de maig de 2018

Actualitat

Carme Sansa va emocionar el públic recitant poemes d’Apel·les Mestres i llegint una carta de Forcadell i Bassa.

La concentració va començar amb cinc minuts de silenci, El cant dels ocells i les paraules següents: «Comencem felicitant Joaquim Torra, 131è president de la Generalitat. Celebrem la recuperació de les institucions pròpies i que es foragiti l’article 155 per seguir vertebrant-nos com un sol poble. Seguirem avançant pacíficament per la plenitud dels ideals republicans, per la llibertat dels presos i els exiliats».

Tot seguit, l’actriu Carme Sansa va llegir la carta conjunta de la presidenta Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa, titulada Gràcies per ser-hi sempre! i va recitar una selecció de poemes d’Apel·les Mestres: La meva llengua, El dret de la força, La Pau i La cançó dels invadits.

A continuació, es va llegir la carta que acompanya els llibres que hem enviat als presos, que està feta per les persones que ens reunim en aquestes concentracions i que vàrem signar per la diada de Sant Jordi (vegeu la crònica del dia 23 d’abril).

L’acte va acabar amb una segona interpretació d’El cant dels ocells, Els segadors i amb clams per la llibertat i la República.

L’ANC, el CDR i Òmnium de Gràcia convoquem una concentració setmanal cada dilluns a les 8 del vespre, a la plaça de la Vila, per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Cada setmana convidem persones o entitats de diferents àmbits perquè ens presentin poemes, articles, cançons, cartes, etc. Si teniu propostes, les podeu enviar a [email protected] Els músics esteu convidats a venir a tocar El cant dels ocells sempre que vulgueu.

Dilluns vinent, 21 de maig, comptarem amb la participació de Lloll Bertran, actriu i cantant, Celdoni Fonoll, poeta i músic, i Neus Santesmases, flautista.

Fotografies: Xavier Erruz.
Vídeo de l’acte sencer: Joan Bussé.