Crònica de la inauguració de l’exposició “LA BARCELONETA, CONTRA LA MASSIFICACIÓ TURÍSTICA”

Actualitat

El passat dissabte 6 de juliol vam fer la presentació pública dels plafons expositius de la quarta Revolta popular que mostrem a Òmnium Ciutat Vella. Es tracta de la revolta popular de la Barceloneta contra la massificació turística que va activar-se l’estiu del 2014. La documentació dels plafons ha estat feta per CultRuta amb la col·laboració del Taller d’Història de la Barceloneta.

Aquest matí, vam tenir exposats durant unes hores els plafons expositius a la pl. Joan Boscà de la Barceloneta. En un petit acte públic, vam presentar el significat d’aquesta col·lecció d’exposicions de Revoltes populars per Òmnium Ciutat Vella i vam explicar el procés d’elaboració del contingut dels plafons. Vam acabar l’acte amb un vermut.

Tots els assistents, majoritàriament veïns i veïnes del barri van poder llegir els plafons i comentar-ne el contingut, entre ells i amb els organitzadors i creadors de la documentació. Com no podia ser d’altra manera en tractar-se d’uns fets encara vius, en alguns moments la discussió va ser bastant animada.

Aquesta col·lecció d’exposicions sobre Revoltes populars al centre de Barcelona vol contribuir a la recuperació de la memòria històrica, posant el focus en revoltes significatives dels últims dos segles en les quals la participació popular i ciutadana hagi estat significativa. Aquesta quarta exposició d’uns fets actuals, de principis del segle XXI, ve després de les altres tres que hem fet: sobre els Rebomboris del pa (a finals del s. XVIII), el Forat de la vergonya (a finals del s. XX), i la Revolta de les lleves (a començaments del s. XX). La col·lecció en conjunt vol mostrar com la construcció d’un país, d’una societat, es fa amb la participació col·lectiva.

En les properes setmanes aquesta exposició podrà veure’s a la biblioteca de la Barceloneta i, probablement, en algun altre espai del barri.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.