Crònica parlem de llengua: Propostes per al futur del català.

Actualitat

Parlem de llengua: Propostes per al futur del català. Aquest dissabte, 4 de juny, va tenir lloc una taula rodona per la llengua al Casal Cívic de Berga amb l’objectiu de fer propostes per al futur del català i aportar-les al Pacte Nacional per la Llengua.

En l’acte hi van participar: Josep Sensada, advocat; Jordi Rosiñol, professor d’ESO de l’escola Vedruna de Berga; Margarida Muset, una de les ideòlogues de la immersió lingüística; Núria Brugarolas, directora del CNL Montserrat, i Xavier Gual, periodista que va conduir l’acte.

 

 

En l’acte van sortir diferents propostes per al futur del català en els àmbits de l’educació, la diversitat social, els continguts audiovisuals i el món del treball. Totes aquestes iniciatives s’incorporaran al Pacte Nacional per la Llengua.

La trobada es va concloure amb una evidència: la necessitat de fer un ús social de la llengua; i una proposta: dirigir-se a les persones interlocutores sempre en català.

 

 

Òmnium Cultural fa mesos que treballa per recollir PROPOSTES PER AL FUTUR DEL CATALÀ. S’ha recorregut tot el país, s’ha escoltat a la ciutadania i s’ha treballat amb experts.

Ara, tenim MÉS DE 700 IDEES que s’han traslladat al Pacte Nacional per la Llengua: https://www.omnium.cat/ca/xavier-antich-es-urgent-definir-una-estrategia-politica-i-cientifica-consensuada-per-revertir-el-retroces-de-lus-social-del-catala/