Cuixart: “El nostre apropament no és cap victòria”

Actualitat

(Fotografia Jordi Borràs)

Presó de Soto del Real, 29 de juny de 2018

Estimadíssims socis i sòcies,

El nostre acostament a presons catalanes seria una millora per a les nostres famílies i amics, però simplement és complir la llei, en cap cas una victòria, ni una concessió vàlida en democràcia.

La nostra llibertat no és cap moneda de canvi: no hem comès cap delicte i, com desemmascara el documental “20S” emès dijous passat, l’única solució possible per acabar amb aquesta injustícia és la fi de la repressió. És a dir, l’arxivament de totes les causes, l’alliberament dels presos polítics i el retorn de tots els exiliats.

El respecte absolut als drets, les llibertats i la democràcia és la millor garantia de la normalitat institucional i la convivència. El diàleg, si realment és sincer, ha de ser constructiu i basat en la confiança, sense exigir renúncies a l’altre. Qualsevol solució política duradora no pot ignorar ni construir-se contra la voluntat democràtica del poble de Catalunya. Tampoc contra la memòria col·lectiva del referèndum de l’1 d’octubre.

Mentrestant, en aquest judici de l’estat espanyol contra la democràcia treballem incansablement per internacionalitzar la vulneració de drets i llibertats que pateixen milers de ciutadans. Som i serem palanca democràtica, mai la representació de cap derrota ni cap renúncia.

Òmnium Cultural, com a principal entitat cívico-cultural d’Europa, tindrà nova seu a Brussel·les i seguim obstinats a situar la cultura com a principal garant dels valors republicans. A enfortir complicitats i grans consensos, sense deixar-nos ningú pel camí.

I és en aquest camí que estem feliços de tornar a comptar amb la vostra confiança per afrontar una nova etapa d’Òmnium Cultural amb la força de més de 120.000 socis. D’imprescindibles com tu.

Ho deia Martin Luther King des de la presó de Birmingham el 1963: “Hem de saber encaixar la decepció més infinita, però mai no podem perdre l’esperança infinita”.

Salut i tendresa, sempre endavant!

 

Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural