Cuixart, reelegit president amb màxim històric de vots

Actualitat

Jordi Cuixart ha estat reelegit presient d’Òmnium Cultural aquest dissabte en el marc de l’Assemblea General Ordinària (AGO), la més multitudinària de la història de l’entitat.

Mauri de los Rios ha anunciat la reelecció de Cuixart en el discurs de cloenda de l’AGO, que s’ha celebrat aquest dissabte al pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona. L’AGO més participada ha aplegat més de 2.500 persones i també ha estat l’escenari on s’ha revalidat la figura de Jordi Cuixart com a president de l’entitat. Cuixart i el seu equip han estat escollits amb més de 28.000 vots. Es tracta del suport més ampli rebut mai per un president de l’entitat. Però, malauradament, Cuixart també és el primer president d’Òmnium Cultural empresonat.

Per aquest motiu, aquesta Assemblea s’ha convertit en un homenatge a Cuixart que avui fa vuit mesos que és a la presó i, per extensió, a la resta de presos polítics i exiliats. Un pilar de castells dels castellers de Vilafranca del Penedès n’han recordat l’absència amb crits de llibertat i un sonor aplaudiment ha acompanyat els familiars dels presos que han pujat a l’escenari per rebre l’escalf dels assistents.

 

Cuixart: “Diàleg permanent però sense renúncies”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha aprofitat la reelecció per enviar un missatge clar davant els canvis de poder que s’han donat en les darreres setmanes tant a Catalunya com a Espanya. “Al marge de la direcció política real que emprengui el nou govern espanyol del PSOE, el sobiranisme democràtic no pot focalitzar la seva estratègia en el moviment antirepressiu. El sobiranisme ha d’abanderar el diàleg permanent però sense renúncies”, ha afirmat mitjançant una carta adreçada als socis que ha llegit l’actor Joan Crosas.

Cuixart, en presó preventiva sense judici des del 16 d’octubre, ha agraït la presència de tots els assistents a l’assemblea. El president d’Òmnium també ha remarcat que davant el judici a la democràcia de l’estat espanyol, hi ha una “oportunitat única per internacionalitzar la vulneració de drets i llibertats a l’estat”. Cuixart s’ha mostrat convençut que “l’assoliment de la República serà possible tard o d’hora si aquesta és la voluntat del poble de Catalunya”.

 

Nova web d’Òmnium

Coincidint amb l’Assemblea General Ordinària, l’entitat ha estrenat la nova pàgina web corporativa. Una web més funcional i dinàmica i amb una imatge més moderna que donarà servei als gairebé 120.000 socis. Els treballs per fer la nova web van començar l’any passat tenen com a resultat una eina molt més intuïtiva que en facilita la navegació. S’hi pot consultar tota la informació referent a l’entitat, des dels projectes fins allò referent a les seus territorials. Compta també amb una secció de notícies i una agenda.