Cuixart vol seguir sent el president d’Òmnium i manté intacte el compromís amb els objectius de l’entitat: llengua cultura cohesió social i educació.

Actualitat

Jordi Cuixart no anirà a cap llista electoral

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no formarà part de cap llista electoral a les eleccions del 21 de desembre. Ho ha anunciat el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Mauri ha explicat que Jordi Cuixart vol seguir sent el president d’Òmnium i manté intacte el seu compromís amb els objectius de l’entitat: llengua cultura cohesió social i educació. “Considerem que Òmnium Cultural pot jugar un paper molt important en el país”, ha dit Marcel Mauri,  “i més en moments com ara que aquests objectius elements tornen a estar en perill per culpa de la repressió de l’Estat”. És per això que el president Jordi Cuixart considera que “el seu paper com a president d’Òmnium no ha acabat”, i per tant, “no anirà a cap llista electoral de cap partit polític”.  

Marcel Mauri ha volgut posar en valor els “triomfs importants” que en tots aquests anys ha aconseguit l’independentisme: “ha passat de ser un projecte minoritari i ridiculitzat a un projecte de masses”. “S’han fet coses extraordinàries i cal posar-les en valor”, ha assegurat el vicepresident d’Òmnium. Tot i així, Mauri ha demanat no oblidar que “davant hem tingut un Estat que s’ha comportat de la pitjor manera possible, amb empresonaments i coartant les llibertats ciutadanes” i ha admès que cal fer autocrítica però des de tots els actors polítics, també des del sobiranisme en el sentit més ampli com des d’aquells que mantenen l’autonomisme com a projecte polític, “un projecte que ja s’ha vist que no dóna resposta a allò que el país demana ara”. “Benvinguda l’autocrítica, però que la faci tothom”, ha reblat. 

Pel que fa als objectius de futur, Mauri ha marcat en primer lloc els objectius a curt termini: “aturar la repressió de l’Estat i l’aplicació de l’article 155”. A mitjà i llarg termini, “potser caldrà revisar estratègies però els objectius segueixen sent els mateixos”. En aquest sentit, el vicepresident d’Òmnium està convençut que “aquest país pot seguir presentant embats democràtics a l’Estat”

Escolta aquí l’entrevista sencera ➡http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/marcel-mauri-jordi-cuixart-no-anira-a-cap-llista-seguira-presidint-omnium-des-de-la-preso/audio/981622/

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.