Dona’m la mà – Òmnium Sants-Montjuïc

Actualitat

Com és ben sabut, els primers dies d’abril, Òmnium Cultural va engegar la campanya “Dona’m la mà” després que el nostre president, Jordi Cuixart, digués:  “Aixecar el país entre tots, salvar vides i famílies, aquest és ara l’objectiu”.

La campanya, a la qual tothom pot accedir, sigui a través de la web o del telèfon d’Òmnium, es va articular com una ajuda a la part de la ciutadania que ho necessités perquè pogués aconseguir un suport directe a través de la xarxa de voluntaris o bé per derivació de casos a entitats del Tercer Sector.

En una segona fase, a partir de la segona quinzena d’abril, Òmnium es va proposar fer un pas més convidantels membres de les juntes de les seus locals a contactar amb sòcies i socis més vulnerables. La Junta de Sants-Montjuïc estem, des de llavors, telefonant a la nostra població de més edat amb l’objectiu d’interessar-nos per saber com estan i oferir-los, en cas de necessitar-ho, acompanyament psicoemocional, suport educatiu i de lleure per a infants, entreteniment, propostes culturals i suport tecnològic i virtual en tasques domèstiques, entre d’altres.

Podem constatar, per sort, que la majoria del nostre col·lectiu gaudeix d’un raonable bon estat de salut i que, en una gran part, disposen d’ajudes o ja tenen la logística de serveis establerta per cobrir les necessitats bàsiques. En tots els casos hem pogut compartir uns minuts d’amigable xerrada, de vegades de retrobament de gent molt coneguda, per intercanviar experiències d’aquest confinament. Altres vegades hem pogut sortir en ajuda de persones que han vist una solució a determinades problemàtiques que ens podien confiar. També hem descobert persones que ens han explicat les seves experiències de lluita contra la malaltia o la d’algun familiar o amic proper, i ens hem sumat al condol, lamentablement, d’alguna pèrdua.

Continuarem fent la campanya i fins i tot l’ampliarem a altres col·lectius, amb el benentès que els “nostres grans” són un model per a nosaltres i un exemple a seguir dels qui ens han precedit en la lluita que Òmnium, la nostra entitat, està lliurant des de fa tants anys per aconseguir un país lliure, amb respecte per a la cultura, per a la llengua i la cohesió.

Sants-Montjuïc, 15 de maig de 2020

Junta d’Òmnium Sants-Montjuïc