El Badacanta arriba als dos principals eixos comercials de la ciutat el cap de setmana abans de Nadal

Actualitat

Dissabte 21 el passeig de la Salut acollirà, per primera vegada, aquest karaoke en català que complementa l’oferta d’actes que ja es fan a la zona
Diumenge 22 de desembre la música tornarà a sonar a la plaça de la Vila

El cap de setmana del 21 i 22 de desembre torna el Badacanta, el karaoke en català organitzat pels joves d’Òmnium a Badalona. Amb el lema ‘Per Nadal, cantem en català’, l’acte té com a objectiu potenciar l’ús social del català i la música en la nostra llengua a banda de fer passar una bona estona a totes les persones que hi vulgui participar.

La principal novetat d’aquest any és la doble edició de l’activitat que, per primera vegada, es farà també al barri de La Salut. Serà dissabte 21 de desembre a partir de les 17:30 hores al passeig de la Salut cantonada Salvador Seguí. Paral·lelament, els comerciants d’aquest eix comercial han preparat jocs infantils i inflables pels nens i el lliurament de cartes al Pare Noel.

El Badacanta al barri del Centre tindrà lloc l’endemà, diumenge 22 de desembre també des de les 17:30h al tradicional espai de plaça de la Vila.

Òmnium ha habilitat un espai a internet on es pot consultar tota la informació de l’activitat i premis: omnium.cat/badacanta

Tots els ciutadans que ho vulguin estan cridats a participar-hi, ja sigui pujant a l’escenari a cantar alguna de les cançons o animant des de baix. Badacanta disposarà d’un ampli repertori de música en català: des de clàssics com ara la Trinca, Els Pets o Serrat fins a les cançons dels grups del moment, com Txarango, Manel o la Pegatina.

En plena campanya comercial, i en l’últim cap de setmana abans de Nadal, l’activitat busca també potenciar el comerç de proximitat. Per aquest motiu, el Badacanta s’ha pogut realitzar amb la col·laboració dels comerciants del Centre i la Salut. Totes les persones que pugin a l’escenari a cantar participaran en un sorteig en el qual podran guanyar diversos premis valorats en 1200 € que han cedit més d’una quarantena de comerços. Entre molts d’altres, es podran aconseguir sopars per dues persones a restaurants de la ciutat, entrades pel teatre, serveis de bellesa i estètica, lots de productes o xecs-regal.

Per sortir a cantar només caldrà adreçar-se al punt d’informació, habilitat al costat de l’escenari. Per a més informació, Òmnium Badalona ha adaptat la seva pàgina a Facebook amb tots els detalls de l’activitat.

Roger Melcior, membre de la junta d’Òmnium Badalona – Barcelonès Nord destaca ‘l’esforç que han fet una desena de socis voluntaris de la zona sud de la ciutat perquè el Badacanta enguany pugui estar al segon eix comercial més gran de la ciutat, seguint la línia encetada pel Trencant Setges d’acostar les activitats arreu de la ciutat’. En aquest sentit Melcior assegura que l’acollida dels comerciants ha estat ‘molt bona’ a les dues zones de la ciutat on es celebra tot i el complicat context en què vivim.

El karaoke, que arriba a la tercera edició, va tenir un notable èxit l’any passat ja que més de 150 persones van pujar a l’escenari de plaça de Vila per cantar durant les més de 4 hores de karaoke musical en català.

Badacanta compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i el Tot Badalona, a banda de molts comerços del Centre i de la Salut.