El Premi Òmnium de Comunicació 2013 s’atorga al periodista Jordi Évole

Actualitat

El Premi Òmnium de Comunicació 2013 s’atorga al periodista Jordi Évole

Òmnium Cultural ha decidit atorgar el 4rt Premi Òmnium de Comunicació al periodista Jordi Évole, per la seva trajectòria professional en mitjans audiovisuals i escrits d’àmbit nacional i estatal. El premi es lliurarà demà al vespre, durant la 63a Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes que se celebrarà a Manresa.

El jurat interpreta que Évole projecta una imatge tolerant, oberta, plural i alhora reivindicativa, amb un periodisme necessari de denúncia social que no ha renunciat a aquests valors des de la seva catalanitat. El jurat del premi el formen: Rita Marzoa, Saül Gordillo, Tatxo Benet i Sebastià Serrano.

El Premi Òmnium de Comunicació, que recupera l’herència dels antics premis Òmnium a programes de ràdio i de televisió, ha premiat el programa radiofònic “El Món a RAC1” (2012), el programa de Televisió de Catalunya “El Club Super3” (2011) i, en un ex aequo, al web d’informació Vilaweb i el documental “Adéu Espanya” (2010) en les seves edicions anteriors.

Òmnium també ha donat a conèixer abans de la Nit de Santa Llúcia el veredicte de l’altre premi que convoca, el Premi Internacional J. B. Cendrós, atorgat enguany al diari nord-català l’Indépendant i a la revista acadèmica Catalan International View, per la seva contribució col·lectiva a la internacionalització de la realitat nacional i cultural dels Països Catalans.

Mes informació: www.omnium.cat/nit-de-santa-llucia