El model energètic en la segona edició del Xerrad[i]s

Actualitat

Arriba la segona edició del cicle de debats Xerrad[i]s. El proper divendres 28 de maig a les 19 h a la sala petita de la cooperativa agrícola de Barberà de la Conca es debatrà sobre un tema que afecta al territori, el model energètic.

Aerogeneradors, plantes fotovoltaiques, hidrogen verd, agricultura, consum energètic, paisatge… Per debatre sobre aquesta problemàtica participaran en el debat quatre representants de diversos col·lectius que ens oferiran les diverses visions sobre aquest tema. Sergi Saladié, doctor en Geografia i professor de la URV, Salomó Torres, pagès i responsable social a Unió de Pagesos, Carme Ferrer, Consellera de sostenibilitat, paisatge i agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Assumpta Farran, membre del consell executiu de la Fundación Renovables, tot moderat per la periodista Eva Pomares

Per tal de poder assistir de manera presencial cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç, fins a esgotar les places disponibles. L’acte també es podrà seguir en directe per via telemàtica a través del canal de Youtube d’Òmnium de la Conca de Barberà. 

Xerrad[i]s vol ser un cicle de debats ampli, amb una periodicitat durant l’any, que posi de manifest diferents problemàtiques i temes que puguin afectar la Conca de Barberà i la Baixa Segarra com, per exemple, la cultura, el model energètic, l’habitatge, el transport i d’altres qüestions que puguin afectar la població del territori. A través d’aquests debats es pretén compartir opinions i fer una anàlisi dels temes exposats en cada debat i, si és possible, extreure unes conclusions per tal de dur a terme possibles accions de futur. 

El nom de Xerradis prové del xipella, subdialecte del català que s’estén entre el català oriental i el català nord-occidental, i que posseeix un tret singular com és el pas a i de la e final. Una particularitat que Òmnium Conca de Barberà i la Baixa Segarra vol posar de manifest com a entitat que defensa la llengua i tota la seva riquesa dialectal.