El món casteller del Baix Camp amb Catalans Want To Vote

Actualitat

El 8 de juny milers de persones alçaran castells de forma simultània per dir al món que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur com a poble. Els Xiquets de Reus, els Xiquets de Cambrils o els Brivalls de Cornudella són algunes de les nostres colles que hi participaran.

El 8 de juny de 2014 milers de persones alçaran castells humans en vuit capitals europees i en moltes altres poblacions de forma simultània per dir al món que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur com a poble. A les 12 del migdia (hora catalana), més de 60 colles castelleres desplegaran pancartes amb un lema democràtic, directe i clar: #CatalansWantToVote.

Està impulsat per Òmnium Cultural, amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, de les colles que aixecaran castells i de les Comunitats Catalanes de l’Exterior (Casals Catalans, Assemblees Exteriors de l’ANC, Catalans al Món), així com d’altres professionals, entitats i voluntaris que treballen per la internacionalització del procés català.

Els Xiquets de Reus són una de les colles de les nostres comarques que han apostat amb més força per aquest projecte. Són una de les cinc grans colles que viatjaran a diverses capitals europees (  A Ginebra  el dia 8 i a Lausana el dia 7)  i hi aixecaran castells. Si voleu ajudar els nostres castellers a viatjar, també han preparat una campanya per poder costejar les despeses d’aquesta aventura europea.

Si voleu fer pinya amb nosaltres sense haver de viatjar tant lluny, també hi haurà poblacions més properes que, amb la col·laboració de les nostres colles, se sumin a aquesta celebració:
 
– Els Xiquets de Cambrils i els Xics Caleros actuaran al Castell de Miravet.
i
– Els castellers d’Alcover i els Brivalls de Cornudella al Parc Nou de Cornudella de Montsant. En aquesta darrera diada, Òmnium Baix Camp hi durà a terme una acció per promoure la campanya #unpaísnormal.