El món del comerç s’adhereix a la campanya “Un país normal”

Actualitat

La Confederació de Comerç de Catalunya defensa el dret a decidir el model comercial i el futur del país

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i Òmnium Cultural, dins el marc de la campanya “Un país normal” que l’entitat cultural impulsa, han celebrat avui al migdia l’acte “9N. És normal que un país decideixi el seu model de comerç”. Totes dues entitats han editat milers de cartells i fulls volants informatius amb aquest lema i els han repartit en comerços de proximitat d’arreu del país, amb la marca de la CCC “Botiguers pel país” inclosa.
 
“És normal que un país decideixi el seu model de comerç” defensa el dret a decidir un model comercial propi, adequat a la realitat i a les necessitats del país. L’acte d’avui s’emmarca en les accions d’Òmnium Cultural per implicar la societat en la defensa del dret a decidir i ampliar la majoria social favorable al seu exercici en la consulta del 9N.
 
En la presentació, que ha tingut lloc a la Sala Polivalent del Mercat de Santa Caterina de Barcelona, hi han participat la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el president i el secretari general de la CCC, Pere Llorens i Miquel Àngel Fraile, respectivament.
 
“Cada país té dret a dotar-se d’un model comercial propi” i “és un plaer estar al vostre costat perquè els botiguers de proximitat sou el primer contacte amb la gent”, ha destacat Muriel Casals. “El comerç de proximitat també fa país i cohesió social, forma part de la cultura i la realitat d’aquest país, i per això ens adherim a la campanya «Un país normal»”, ha remarcat Fraile, que ha afegit que “els comerciants contribuirem al dret a decidir i el difondrem entre els nostres clients”. “Som en un moment decisiu del nostre futur i, pel bé del comerç, donem suport a «Un país normal»”, ha afegit Llorens.
 
Així mateix, també hi han participat diferents representants del món del comerç, com M. Rosa Eritja, propietària de Gesa Moda Infantil i presidenta de la Federació d’Empresaris de Comerç de Lleida (Fecom); Enric Barceló, propietari de l’empresa familiar Aviram Barceló Mestre i president del Gremi Artesà de Detallistes d’Aviram, Ous i Caça; Jordi Martínez, director general d’Electrodomèstics Milar Martínez i president de la delegació territorial de la CCC a l’Anoia; Pere Fàbregues, copropietari de la llibreria La Formiga d’Or i portaveu del Gremi de Llibreters de Catalunya; Emiliano Maroto, secretari general de l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya (ABC); i Javed Ilyas, comerciant català d’origen pakistanès, propietari d’una botiga de queviures.