El Pícnic Jazz es trasllada a Salt amb quatre grups que oferiran sis hores de música

Actualitat

Aquest dissabte 9 de juliol les actuacions ompliran de música el Parc del Rec Monar des de les set de la tarda fins passada la mitjanit

Òmnium Cultural Gironès, amb la col·laboració de les Cases de la Música Popular i el suport de l’Ajuntament de Salt i la Diputació de Girona, organitza per primera vegada el Pícnic Jazz a Salt, en concret a l’ampli espai del Parc del Rec Monar (zona propera a Les Bernades). Durant sis hores es podrà gaudir de bona música de la mà de quatre grups de músics joves de les comarques gironines. Els concerts són gratuïts i es proposa als assistents que portin el menjar, tot gaudint un ambient cultural i festiu.
 
A les 7 de la tarda obriran l’acte el duo format per Pau Morales (veu, guitarra, percussió) & Nacho Mensua (harmonicista) amb l’espectacle “Fun Blues”, un concert per gaudir dels colors del blues, sentint la seva energia, picant de mans, cantant o ballant si cal.
A continuació serà el torn de Countig off, un quintet de jazz format per joves de diferents indrets de les comarques gironines. El grup neix de la coincidència d’aquests joves amb ganes d’aprendre i gaudir fent música. Agafant com a referència grans figures del gènere com Ella Fitzgerald, Nina Simone i Duke Ellington, entre d’altres, amb el seu treball han elaborat un variat repertori d’estàndards de jazz amb el que aconsegueixen transmetre al públic la seva passió per aquest gènere. Els seus components són Anna Fonalleras (veu), Estel Pons (Saxo), Albert Llovet (Piano), Albert Martínez (Contrabaix) i Miquel Casademont (Bateria).
 
 
Cap a les 10 de la nit pujarà a l’escenari The explosive swing sextet és un grup de swing creat i pensat per als balladors de swing més exigents, on tota la musicalitat i experiència dels seus integrants està posada al servei del ball. El repertori i estil proposat per aquesta formació se situa a finals dels anys 30 on l’activitat del swing es separava de les grans big bands i s’acostava als petits però energètics combos, fent que el swing arribés i es ballés a qualsevol lloc. Els arranjaments i so de The explosive swing sextet són una barreja d’explosius solos amb la veu de Saphie Well, versionant clàssics com Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Sarah Vaughan, Billie Holiday, Zoot Sims, Clark Terry o Herb Ellis. Els integrants de la formació són Saphie Wells (veu), Adrià Bauzó (saxo), Alvar Monfort (trompeta), Marc Massagué (guitarra), Alejandro Garcia “Vasili” (contrabaix) i Jordi Herreros (bateria). 
 
 
Els encarregats de tancar la vetllada, ja prop de la mitjanit, seran els Sunset Rhythm Kings. És un grup de jazz tradicional vinculat a l’escena del jazz jove que es fa a Girona interpretant grans clàssics dels anys 20 i temes dels estils Nova Orleans i Dixieland. Els seus components són Lia Bertan (veu), Oriol Martínez (trompeta), Tomy Muñoz (clarinet), Pablo Martín (trombó), Martí Ollé (guitarra), Dani Alonso (washboard) i Albert Martínez (tuba). 
 
Òmnium Gironès anima a tothom a venir al Parc del Rec Monar amb la cistella de pícnic i gaudir d’una jornada d’estiu amb bona música. I qui s’hagi deixat el pícnic a casa podrà provar el menjar i les begudes del Food Fun Truck. 
  
PÍCNIC JAZZ
Dissabte 9 de juliol de 2016
Parc del Rec Monar de Salt
De 7 de la tarda a 1 de la nit
 
 
Programa:
19 h Pau Morales + Nacho Mensua (Blues i Rock)
20.30 h Counting off (Jazz)
22 h Explosive swing quintet (Swing)
23.30 h Sunset rhythm kings (Jazz tradicional)

Porta el teu pícnic i vine a menjar tot escoltant bona música!