L’Hospitalet escalfa motors per acollir La Nit de Santa Llúcia

Actualitat

Un centenar de persones assisteixen a la presentació de la Festa de les Lletres Catalanes 2016

Dilluns, prop d’un centenar de persones -entre socis i sòcies, representants d’entitats de la ciutat, amics i coneguts- van assistir a l’Auditori Barradas a la presentació de la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, que enguany tindrà lloc, per primer cop, a l’Hospitalet de Llobregat.

Després de la roda de premsa del passat 16 de juny, on es va fer pública la notícia, la seu de l’Hospitalet de Llobregat va convocar els socis de l’entitat per poder-los presentar en què consistirà el programa d’activitats que ompliran la ciutat de cultura en el marc de la Nit de Santa Llúcia i animar-los a implicar-se en la seva preparació.

L’acte va anar precedit per una activitat d’animació infantil davant de l’auditori, al bell mig de la Rambla Just Oliveres: l’escenificació del Conte Gegant: El Planeta Quadrat amb la què menuts i no tant menuts van poder passar una bona estona.

A les set de la tarda, ja dins de l’autidori, va començar l’acte. Per a la presentació vam comptar amb la presentació de Josep Ferrer, vice-president de la seu de l’Hospitale,t que va anar cedint la paraula a l’alcaldessa de la ciutat, la senyora Núria Marin, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i Rut Baqués, membre de la junta que va fer una breu explicació del funcionament de la seu.

Jordi Cuixart va considerar que “l’Hospitalet és referent de la nostra capacitat de cohesionar-nos com a poble” i Josep Ferrer donava la veu a la junta i a la família d’Òmnium l’Hospitalet quan deia que “estem molt contents de comptar amb el suport de tantes entitats i socis que dia a dia dinamitzen la vida cultural de la ciutat”. L’alcaldessa Marin, afegia “La Nit de Santa Llúcia és molt important per a la ciutat, i hi estem treballant amb molta il·lusió.

Entre les autoritats que van assitir a l’acte vam comptar amb la presència d’Anna Simó (secretària primera del Parlament de Catalunya) i Meritxell Borràs (Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge), veïnes de la ciutat i sòcies d’Òmnium. També amb diversos regidors i regidores de l’ajuntament.

Seguidament Òscar Gimeno, de la junta nacional d’Òmnium Cultural, va explicar què és la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes i com es prepararen els actes previs a l’esdeveniment, que tindrà lloc el 16 de desembre al Poliesportiu d’El Gornal. Per a poder tirar endavant tot el programa previ a La Nit, Gimeno va encoratjar a tots els assistents a participar i a fer-se’n voluntaris. Aquesta és una ocasió única que ha esperat 66 anys a arribar a la ciutat.

Seguidament es va donar pas a la veu dels assistents que van poder aportar idees, consideracions, propostes que van ser ateses amb atenció pel mateix Gimeno, en Jordi Cuixart i en Josep Ferrer.

Acabat l’acte tots els participants van poder gaudir d’una copa de cava i una mica de coca mentre xerraven i compartien inquietuds, tot plegat amenitzat per un grup de jazz.

Fotografies de Llibert Farré.