El Premi Sambori d’El Camp s’entrega a La Selva del Camp

Actualitat

Més de 4000 alumnes han participat en el 11è Premi Sambori a les nostres comarques

En aquesta edició més de 5000 nois i noies de cinquanta-un centres de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès han participat en l’únic concurs de narrativa escolar que es fa arreu dels Països Catalans

Com cada any,Òmnium Cultural ha organitzat el 10è Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar en català. Aquest premi, l’únic en la nostra llengua que abasta el conjunt de territoris de parla catalana, té com a objectiu col·laborar en la promoció de la lectura i l’escriptura en llengua catalana en els centres d’ensenyament d’arreu del país.
 
La participació, en aquest premi, ha anat en augment any rere any i en l’edició passada vam arribar a la participació total de 130.000 alumnes que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa. Un any més, la participació en aquest premi ha crescut respecte edicions anteriors i ha aconseguit involucrar més alumnes al voltant d’un premi que té com a objectiu principal promocionar la creativitat en llengua catalana a les aules. Així, en els darrers dos mesos, desenes d’escoles i instituts catalans han treballat amb els seus alumnes la redacció i la composició de textos de temàtica lliure que han servit per complementar la feina que diàriament ja és a les aules del nostre país. Un cop fet aquest procés, els professors han escollit tres textos per categoria que representen l’escola en el Premi Sambori Òmnium.
 
A les nostres comarques hi han participat  més de 5000 nois i noies, d’un total de cinquanta-un centres diferents de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.
 
Els jurats del premi -format per Nuria Naval, Maria Tell, Carme Simó, Fina Masdeu, Anton Baiges i Joan Chavarria  i Meritxell Masip,  responsable del projecte d’Òmnium Baix Camp, en qualitat de secretària del jurat – es van reunir el passat divendres, 3 de març, per escollir els guanyadors entre els 305 treballs pre-seleccionats pels centres.


 
El dissabte, 18 de març, a les 11.00 h, s’ha fet públic el veredicte en un acte al Castell del Paborde de La Selva del Camp. L’esdeveniment, que ha reunit més d’un centenar de nois i nois, mestres i familiars i un nombrós públic local, ha consistit  en l’entrega dels 18 guardons als millors treballs de les 6 categories a concurs. La cerimònia de lliurament, presentada pels actors selvatans Roser Martí i Francesc Massana, ha comptat amb l’actuació musical del Grup de Flautes de  l’Escola de Música de La Selva, acompanyats per Núria Serra i Quim Solé.

Els encarregats de donar els guardons han estat la Sra Gisela Muñoz, responsable de projectes d’educació d’Òmnium Cultural, la Sra. Rosa Maria Codines presidenta d’Òmnium Tarragonès, la Sra. Rosa Olivé presidenta d´Òmnium Alt Camp, el Sr. Emili Argilaga, president d’Òmnium Baix Camp, el Sr. Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona, Carles Prats, Diputat al Parlament de Catalunya i el Sr. Josep Masdeu, alcalde de la Selva del Camp.

 
 
Finalment, durant el mes de maig, i un cop s’hagi reunit el jurat del premi a nivell de Catalunya, hi haurà la cerimònia de lliurament de premis entre els guanyadors a nivell nacional, en la qual participaran tots els nois i noies guardonats en els certàmens de les diverses demarcacions.

Relació de guardonats amb l’11é premi Sambori-Òmnium de la Demarcació d’El Camp
Premis del cicle inicial de primària (corresponent a 1r i 2n)

El 3 premi  Roger Romero Fraga , de escola El Carme de Tarragona   
El 2 premi  Max Lewis Reynolds Rovira, de l’escola La Bòbila de Cambrils
1 premi per Irene Serrano Garcia, de escola El Carme de Tarragona   

Premis del cicle mitjà de primària (corresponent a 3r i 4t)

3 premi per Aleix Baz Gomis de l’Escola Cor de Maria (Valls)
2 premi per Carlos Lafont Muñoz  de l’Escola Torroja i Miret (Vila-seca)
1 premi per Maya Sas Faltinschi  de l’Escola La Bòbila (Cambrils)

Premis del cicle superior de primària (corresponent a 5è i 6è) la

3 premi per  Jana Figuerola Pàmies  de l’Escola Cor de Maria (Valls)
2 premi per  Júlia Baringo  del Col·legi Sant Domènec (Tarragona)
1 premi per Biel Manyé Pujol, de  Escola de Pràctiques (Tarragona)

Premis del primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO)

3 premi per Bernat Pitarch  Castellà, Institut Ramon de la Torre (Torredembarra)
2 premi per  Judit Rawel, Escola Internacional del Camp (Salou)
1 premi per Àngela Pérez Barro, Col·legi Joan Roig (Tarragona)

Premis del segon cicle de secundària (3r i 4t d’ESO)

3 premi per  VICTÒRIA FERRANDO GONZÁLEZ, de escola La Salle (Tarragona)
2 premi per  Olga Fernández Llauradó, Col·legi La Presentació (Reus)
1 premi per CLARA SERÉS ESCOLÀ, escola  Aura (La Canonja)

Premis de batxillerat i cicles formatius  

3 premi per  Álvaro Delgado Escudero,  de l’escola  Sant Josep (Reus)
2 premi per  Júlia Muñoz Ferré de l’Institut Jaume I de Salou (Salou)
1 premi per  Lara Armengol Mora  de l’ Institut Joan Puig i Ferrater (La Selva del Camp)

Centres guanyadors:
Escola El Carme, de Tarragona; Escola La Bòbila, de Cambrils; Escola De Pràctiques, de Tarragona;  Escola Cor de Maria, de Valls; Escola Sant Domènec, de Tarragona; Escola Torroja i Miret, de Vila-seca; Col·legi Joan Roig, de Tarragona; Escola Internacional del Camp, de Tarragona; Institut Ramon de la Torre, de Torredembarra, Col·legi Aura, de La Canonja; Col·legi La Presentació, de Reus; Col·legi La Salle, de Tarragona; Institut Joan Puig i Ferrater, de La Selva del Camp; Institut Jaume I, de Salou i Col·legi Sant Josep, de Reus.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte aquí.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.