El president d’Òmnium crida per la Democràcia a Santa Eugènia de Ter, Girona

Actualitat

L’acte va aplegar més d’un centenar d’assistents.

En el marc de la campanya Crida per la Democràcia, el president d’ Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va participar el dilluns 4 de setembre en una conversa oberta sobre el referèndum català al barri de Santa Eugènia. L’acte va tenir lloc a la plaça del Barco i va comptar amb un centenar d’assistents. En la conversa, moderada per la periodista Ester Bertran, Cuixart va fer un parlament sobre el moment decisiu que travessa el país. A continuació hi va haver un torn obert de paraules on els representants d’entitats del barri varen formular preguntes sobre les amenaces de l’Estat espanyol, sobre el dret de vot dels nouvinguts i sobre les pensions.
 
En resposta a les questions, el president d’Òmnium va deixar palès la importància d’anar a votar lamentant-se que molts ciutadans de Catalunya, tot i que fa anys que hi visquin, no podran exercir el seu dret a vot.  Pel que fa a les pensions va dir que estarien garantides en la mesura que els treballadors de Catalunya paguen els seus impostos cada mes i que “si en algun moment l’Estat pretén actuar de manera desproporcionada que no es dubti que les entitats respondran” . 
 
L’activitat va tenir també el suport de Girona Vota, una campanya unitària impulsada per les entitats ADAC, Assamblea de Joves del Gironès, AMI, ANC, Ateneu 24 de Juny, Casal El Forn, Fundació Llibreria Les Voltes i Òmnium Cultural; i grups polítics de Catalunya com són Avancem, CUP, Demòcrates, ERC, JERC, JNC, Moviment d’Esquerres, PDeCat, Reagrupament i SI.  La campanya Girona Vota s’ha proposat generar un debat democràtic i de proximitat amb la ciutadania als barris, per tal que els ciutadans lliures puguin exercir el seu dret a vot per esclarir la campanya de la por que ha circulat per diversos mitjans de comunicació i partits de l’estat espanyol.

Foto: Albert Gispert-Sauch


 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.