El president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart denuncia vulneració de drets fonamentals davant el Suprem i reivindica el dret a l’autodeterminació

Actualitat

Jordi Cuixart reitera davant el jutge que “l’única violència que hi va haver l’1-O va ser la policial”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha denunciat aquest dilluns 16 d’abril davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que “l’única violència que hi va haver l’1-O va ser la policial”, un jornada on el comportament de la ciutadania sempre va ser pacífica i exemplar, i  ha negat i rebutjat totes les acusacions de violència que el jutge li imputa.

En aquest sentit, en la seva declaració el president d’Òmnium també ha recordat que la ciutadania ha demostrat sobradament des del 2010 que sempre ha exercit els seus drets, emparats per la legislació espanyola i internacional, de manera absolutament pacífica. La declaració davant el Suprerm de Cuixart s’ha basat en una denúncia clara de vulneració dels seus drets fonamentals i ha revindicat l’exercici al dret a l’autodeterminació com un dret recollit per tractats internacionals ratificats per l’estat espanyol. Cuixart ha negat categòricament tots els delictes que el jutge li imputa en la interlocutòria de processament, així com la seva qualificació jurídica.

A més, Cuixart no ha dubtat a denunciar la falta de competència del tribunal i ha assegurat que la causa atempta contra la seva llibertat ideològica i d’expressió, protegits al Conveni Europeu dels Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

El dia que es compleixen 6 mesos de l’empresonament del president d’Òmnium, Jordi Cuixart ha fet una defensa aferrissada del seu dret a defensar el dret a l’autodeterminació, tal com recull el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics ratificat per l’estat espanyol. Totes les activitats desenvolupades, afegeix, s’han dut a terme seguin l’exerici de drets i llibertats fonamentals, com la llibertat d’expressió, ideològica, el dret a manifestació, de reunió, d’associació i participació política, entre d’altres. 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.