El president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart torna a declarar davant el Suprem el dia que fa 6 mesos del seu empresonament a Soto del Real

Actualitat

Mauri: “En aquests 6 mesos, per criminalitzar l’independentisme s’estan carregant l’estat de dret”

Madrid, 16 d’abril de 2018 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha advertit que  “amb la criminalització de l’independentisme l’Estat espanyol s’està carregant l’estat de dret” i ha recordat que “els nostres drets i la llibertat d’expressió estan en risc per culpa de l’ús que el govern i les institucions de l’Estat n’estan fent”. Mauri ha recordat que l’independentisme ha demostrat sobradament que és “un moviment absolutament pacífic com ahir va tornar a demostrar a Barcelona”. Des de les portes del Suprem, on aquest dilluns el president de l’entitat, Jordi Cuixart, ha tornat a comparèixer davant el jutge, Marcel Mauri ha recordat que “el dret a manifestació i a l’autodeterminació d’un poble mai pot ser delicte si es defensa de manera pacífica”. En aquest sentit Mauri ha apostat per mantenir dues vies de mobilització: l’antirepressiva i la defensa per a que Catalunya esdevingui una República. 

“Els 6 mesos que Cuixart i Sànchez porten a presó haurien d’avergonyir qualsevol demòcrata”, ha dit el vicepresident d’Òmnium. I és que aquest dilluns 16 d’abril es compleix mig any de l’empresonament sense judici de Cuixart i Jordi Sànchez. Mauri ha recordat que “l’única cosa que ha fet Jordi Cuixart és liderar un moviment pacífic de manera democràtica”: “i seguirà defensant els seus drets i el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya com sempre ha fet”.

A més, el vicepresident d’Òmnium ha assegurat que la presó preventiva a la que està sotmès Cuixart, així com els altres 8 presos polítics, “té costos inadmissibles”. “Algun dia les persones responsables d’aquesta situació hauran de respondre davant la justícia, ja sigui a l’estat espanyol o a Europa”, ha sentenciat.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.