El programa ‘Quedem?’ s’acosta a algunes de les religions que conviuen a Manresa

Actualitat

Després d’un any d’aturada a causa de la covid, el programa Quedem?, d’Òmnium Bages-Moianès, va reprendre les activitats el diumenge 19 de setembre, per conèixer algunes de les religions que conviuen a Manresa avui. L’activitat es va portar a terme amb la col·laboració de la Xarxa de Manresa i va ser conduïda per Eva Torres, del grup de diàleg interreligiós de Manresa.

Hi van participar una trentena de persones i el recorregut va començar a la Cova de Sant Ignasi, on es va explicar les raons per les quals aquest sant va fer estada a Manresa, ara que som a les portes de celebrar l’Any Ignasià. Tot seguit, es visitar la mesquita Al Fath, reformada fa poc temps, on a part d’explicar-los el funcionament d’aquesta, es va convidar els participants a te i pastes. Després va ser el torn de religions més minoritàries, les presentacions de les quals es van fer a l’Espai Òmnium, ja que actualment no disposen de local. Així es van donar a conèixer la Brahma Kumaris, amb origen a l’Índia i que té com a base el Raja Ioga i la meditació, amb la peculiaritat que és una religió dirigida i formada bàsicament per dones. La Bahai, és l’altra religió que es va presentar i que va néixer a l’Iran. Seria la més contemporània i es basa en la idea que Déu és a tot arreu.

A la plaça de Sant Domènec es va informar de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (mormons), que tot i tenir la seu al passeig de Pere III, és un pis petit i no permetia poder-la visitar un grup tan nombrós. Aquesta església té el seu origen als Estats Units i actualment s’ha estès per tot el món. El següent va ser el centre budista Kgyu Samye Dzong, situat al carrer del Bruc, on a la planta baixa hi ha l’espai de culte i al primer pis un espai d’acollida per a budistes que venen a visitar-los. El budisme, van explicar, no seria tant una religió sinó una filosofia. I per tancar la visita, el grup es va afegir una estona a la missa que celebren cada diumenge de 12 a 15 h els Cristians Evangèlics Pentecostals de Ghana, i que combinen sermons amb cançons i balls ben alegres, ja que consideren que també és la manera de manifestar-se davant Déu.

Davant de l’interès que hi ha hagut per a aquesta activitat i tenint en compte que força persones va quedar en llista d’espera, Òmnium té previst fer-ne una nova edició de cara a la propera primavera.