El programa “Quèquicom” guanya el 7è premi Òmnium de Comunicació

Actualitat

El programa “Quèquicom” guanya el 7è premi Òmnium de Comunicació

Òmnium Cultural ha atorgat el 7è Premi Òmnium de Comunicació al programa Quèquicom de TV3.  El jurat destaca «la seva trajectòria en la divulgació de la ciència i l’afany per fer entenedora, per al gran públic, una temàtica complexa».

El reconeixement es lliurarà públicament l’11 de desembre, durant la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes que se celebrarà a Tortosa.  

 
Presentat i dirigit per Jaume Vilalta, el programa Quèquicom ha contribuït així a enriquir el coneixement de la ciència, un camp poc desenvolupat en la televisió, amb la voluntat de dotar els espectadors dels coneixements bàsics per entendre la natura i els aspectes cientificotècnics. Des de fa 9 anys, el 2006, ha divulgat la ciència de manera amena i rigorosa, contribuint al reconeixement social dels científics i abordant temes polèmics o d’actualitat des d’una perspectiva científica. S’emet els dimarts a les 22:05 pel C33 i els dissabtes a les 11:30 per TV3.
 
El jurat del Premi Òmnium de Comunicació, que recupera l’herència dels antics premis Òmnium a programes de ràdio i de televisió, el formen David Bassa, Tatxo Benet, Saül Gordillo, Marina Llansana i Sebastià Serrano. En edicions prèvies ha reconegut el programa 30 minuts (2014), el periodista Jordi Évole (2013), el programa El Món a RAC1 (2012), El Club Super3 (2011) i, en un ex aequo, el web d’informació Vilaweb i el documental “Adéu Espanya” (2010). 
 

www.nitdesantallucia.cat