El vicepresident d’Òmnium Cultural ha tornat reclamar la llibertat dels presos polítics quan fa 6 mesos de l’empresonament de Cuixart i Sànchez.

Actualitat

Mauri: “Exigim seny a l’Estat espanyol: la repressió fa massa temps que dura.”

Barcelona, 15 d’Abril de 2018 –  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha llençat un nou missatge  l’Estat espanyol des de la manifestació d’aquest diumenge al Paral·lel de Barcelona: “exigim a l’Estat que hi posi seny i cessi la repressió, que fa massa temps que dura”. “Diem prou a la repressió i a aquesta incapacitat de buscar solucions dialogades”, ha afegit. En declaracions a la premsa, Mauri ha recordat que ja fa mig any que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l’ANC estan “injustament empresonats”. “Avui tornem a sortir al carrer de manera transversal i unànime”, ha dit, “gent que pensa diferent s’uneix a favor de la democràcia i els drets fonamentals que estan sent vulnerats”. “Volem que tots els presos i exiliats tornin a casa”, ha sentenciat.

Txell Bonet, la companya de Jordi Cuixart, ha pujat a l’escenari per llegir una carta del president d’Omnium des de la presó de Soto del Real. Jordi Cuixart, ha posat en valor la “capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils i d’injustícia”. Cuixart, que demà farà 6 mesos que està empresonat injusta i injustificadament a Soto del Real, no ha dubtat a definir el moment actual com un moment “d’injustícia per la deriva autoritària d’un estat cada cop més aïllat internacionalment”. Al costat d’aquesta injustícia, el president d’Òmnium també hi posa l’esperança en tota la gent que no es cansa de mobilitzar-se davant la repressió, “autèntic motor de la lluita per la democràcia i la llibertat”. “Esperança en la dignitat insubornable de la societat catalana i esperança en un futur sense renúncies per ningú”, ha reblat. Pots llegir la carta sencera aquí.

El manifest conjunt de les entitats que formen l’Espai Democràcia i Convivència manifesta la seva preocupació per la persecució creixent de la ciutadania per exercir la llibertat d’expressió i manifestació. Així mateix, denuncia “l’aplicació abusiva del Codi Penal” i exigeix “l’alliberament de tots els dirigents i líders empresonats i el retorn dels exiliats”. L’Espai torna a reclamar “respostes polítiques i no repressives” i aposta per promoure espais de diàleg i negociació política. “Us volem a casa!”, finalitza. Ismael Benito, encausat per la vaga general del 29-M, Quim Jaubert de l’Associació de Juristes, i Natàlia Via, regatista olímpica, han estat els encarregats de llegir el manifest.

La manifestació convocada per l’Espai de Democràcia i Convivència ha omplert de gom a gom l’avinguda Paral·lel de Barcelona sota el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!’ ha estat un clam per exigir la llibertat dels presos polítics quan es compleix mig any de l’empresonament de Cuixart i Sànchez. Les entitats que conformen l’Espai Democràcia i Convivència,  preocupades per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques, han fet una crida a la ciutadania a seguir donant una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, la cohesió social, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.