Entrega del Premi Sambori a Tarragona

Actualitat

Dissabte, 21 de març de 2015, ha tingut lloc a l’Antiga Audiència de Tarragona l’acte de lliurament del Premi Sambori 2015 d’El Camp.

 
Presentat per Remei Venrell i Joan Josep Chavarria, membres de la junta d’Òmnium Tarragonès, que organitza i acull l’actual edició del premi a la Demarcació  (aquesta tasca és compartida alternament amb Òmnium Baix Camp i Òmnium Alt camp), l’acte també va comptar amb l’actuació de l’Orquestra de l’Institut Martí i Franqués de Tarragona, que, sota la direcció de Pau Salvador, ha interpretat una selecció de música tradicional irlandesa i el tema de la banda sonora de Pirates del Carib.
 
En el seu discurs inaugural, Rosa Maria Codines, presidenta d’òmnium cultural al Tarragonès, ha destacat la importància de la lectura i l’escriptura en la cultura, tot i commemorant la convocatòria per a la construcció de les primeres biblioteques públiques, impulsada el 1915 per la Mancomunitat de Catalunya i recordant la figura de Teresa Rovira Comas, l’estimada bibliotecària, pionera al nostre país, que va morir l’any 2014.
 
En la present edició del Premi Sambori-Òmnium de la demarcació d’El Camp hi han participat 6083 nois i noies de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. Un total de 46 centres educatius han seleccionat les redaccions 198 redaccions que han concursat en les sis categories que té el premi i que van des del Cicle Inicial de Primària fins a Batxillerat i Cicles Formatius.
 
Durant l’acte hem pogut sentir fragments de les obres guardonades amb el primer premi de cada categoria i que passen, amb els segons i tercers guardonats, a la final del Premi Sambori de Catalunya, la Catalunya Nord i Andorra.
 
Han fet el lliurament dels divuit guardons Montserrat Recasens, bibliotecària de la Biblioteca de Torreforta, Roger roig, editor de l’editorial Cossetània, Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Alt Camp, Meritxell Masip i Montserrat Marcer, membres de la junta rectora d’Òmnium Baix Camp, Cristina Barbé, bibliotecària de la BPT de Tarragona i Jordi Ferré, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural. També es va lliurar diplomes als representants dels diversos centres educatius presents.
 
La present edició del Premi Sambori-Òmnium de la demarcació d’El Camp ha comptat amb el suport de Cossetània edicions, Coca-cola, Càrites Interparroquial de Tarragona, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i  els Serveis Territorials d’educació de la Generalitat a Tarragona.

Més imatges al nostre Facebook.

Tot seguit podeu consultar el veredicte complert:

Veredicte del Jurat
 
El jurat del Desè Premi Sambori-Òmnium de la Demarcació d’El Camp, reunit a la seu de Càritas a Tarragona, el dia 13 de març de 2015, havent llegit i deliberat sobre  els  treballs presentats, ha decidit:
 
Concedir  el premi de demarcació Sambori-Òmnium en la Categoria A (Cicle Inicial de Primària) a les següents narracions:
 
3r a ADELA SÀNCHEZ GRAN de l’Escola ESCOLA VORA MAR de SALOU per la seva redacció  EL LLAC DE LLÀGRIMES.
2r a FERNANDO LUCEÑO CODINA de l’Escola “EL CARME” de TARRAGONA per la seva redacció  ELS ANIMALS VAN SALVAR EL BOSC.
1r a ANNA STEINMEZ de l’Escola SANT ISIDRE de CAPÇANES per la seva redacció  EL GALL DORMILEGA.
 
Concedir  el premi de demarcació Sambori-Òmnium en la Categoria B (Cicle Mitjà de Primària) a les següents narracions:
 
3r a MARC GALAN MARTÍ de l’Escola PUIGCERVER de REUS per la seva redacció  CARTA A ….
2r a MARIA PASQUAL REAL de l’Escola SANT DOMÈNECH de TARRAGONA per la seva redacció  UNA NENA I LA SEVA GOSSETA. à BUTLLETA??
1r a BIEL MANYÈ PUJOL de l’Escola DE PRÀCTIQUES de TARRAGONA per la seva redacció  LA TORTUGA SENSE CLOSCA.
 
Concedir  el premi de demarcació Sambori-Òmnium en la Categoria C (Cicle Superior de Primària) a les següents narracions:
 
3r a KENIA TIGSE SALCEDO de l’Escola CAMPCLAR de TARRAGONA per la seva redacció  DOS PAISOS.
2r a IXCHELL YANYEZ UREÑA de l’Escola ROCABRUNA de PICAMOIXONS per la seva redacció  FOSCOR. à VALLS
1r a TERESA LORENZO VECIANA de l’Escola DE PRACTIQUES  de TARRAGONA per la seva redacció  L’HOME DELS LLIBRES.
 
I per tal que en quedi constància signen tot seguit:
 
Núria Rofes, coordinadora LiC a Reus
Roger Roig, editor de Valls.
Montserrat Recasens, bibliotecària a la
Biblioteca de Torreforta.
En qualitat de secretària del jurat, Remei Venrell, membre de la Junta Rectora d’Òmnium Cultural del Tarragonès.
 
 
Veredicte del Jurat
 
El jurat del Desè Premi Sambori-Òmnium de la Demarcació d’El Camp, reunit a la seu de Càritas a Tarragona, el dia 13 de març de 2015, havent llegit i deliberat sobre  els  treballs presentats, ha decidit:
 
Concedir  el premi de demarcació Sambori-Òmnium en la Categoria D (Primer Cicle de Secundària) a les següents narracions:
3r a ISABEL  DOMINGO GUINJOAN del Col·legi VEDRUNA SAGRAT COR de TARRAGONA per la seva redacció  ELS CAMPAMENTS PER RECORDAR.
2r a MONICA BAEZA BERTOMEU de l’Institut JAUME I de SALOU per la seva redacció  LES MEVES MANS
1r a CLARA SANCHEZ VIRGILI de l’Institut JOAN GUINJOAN de RIUDOMS per la seva redacció  LES GOLFES DE CALS AVIS.
 
 
 
Concedir  el premi de demarcació Sambori-Òmnium en la Categoria E (Segon Cicle de Secundària) a les següents narracions:
 
3r a CLARA SEGARRA NAVAL de l’ INSTITUT JAUME I de SALOU per la L’HELENA.
2r a MIREIA IBÁÑEZ SANCHO de L’INSTITUT COLLBLANC de LA CANONJA per la seva redacció  LA MEVA MEITAT.
1r a ANDREA  BIEDMA GUIRAO de l’ INSTITUT RAMON DE LA TORRE de TORREDEMBARRA per la seva redacció  CASA NOSTRA.
 
 
Concedir  el premi de demarcació Sambori-Òmnium en la Categoria F (Batxillerat i Cicles Formatius) a les següents narracions:
 
3r a HELENA CONRADO GUTIERREZ de l’Institut JAUME I  de SALOU per la seva redacció   CLARO DE LUNA.
2r a MARINA SANZ GONZÁLEZ de l’Institut JOSEP TAPIRÓ de REUS per la seva redacció  ESTIMADA JO ALS 25 ANYS.
1r a JUDIT PEREZ RUIZ de l’Institut CONSTANTÍ de CONSTANTÍ per la seva redacció  MEMÒRIES D’UNA ADDICCIÓ.
 
I per tal que en quedi constància signen tot seguit:
 
Jesús Figueras, mestre a Tarragona.
Noemí Bagés, mestra a Reus.
Cristina Barber, bibliotecària a la BPT, de Tarragona.
En qualitat de secretari del jurat, Joan Josep Chavarria, membre de la Junta Rectora d’Òmnium Cultural del Tarragonès.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.