Èxit de l’A Tota Veu al Bages

Actualitat

Les lectures de poesia en diferents llengües van tenir lloc a Manresa i Artés

Aquest programa de lectura pública de poesia en què interactuen parelles formades per persones amb llengües pròpies diferents (una de les quals, la catalana) va arribar aquest Sant Jordi a la 4a edició al Passeig de Manresa, a la 3a a la Font dels Capellans, i aquest cop s’ha estrenat el projecte, també a Artés. 

Enguany, 40 persones amb 14 llengües diferents han participat a l’A Tota Veu organitzat per Òmnium Bages en les edicions que s’han realitzat al mercat setmanal del barri de la Font dels Capellans, al mercat setmanal d’Artés i al costat de l’estand d’Òmnium els dies 21, 22 i 23 d’abril respectivament.

L’A Tota Veu és una lectura pública de poesia en què interactuen parelles formades per persones que tenen llengües pròpies diferents, una de les quals és la catalana. La voluntat del projecte és que les persones que tenen com a llengua pròpia una diferent del català proposin una poesia per donar-la a conèixer, traduir-la al català i comentar-la en parelles.

Els dies anteriors a la lectura pública les parelles s’han trobat per preparar-se la poesia i assajar la lectura. Aquest any s’ha arribat a la quarta edició de l’acte del Passeig de Pere III, la tercera a la Font dels Capellans (acte organitzat conjuntament amb l’Associació de Veïns del barri) i per primer cop s’ha fet un A Tota Veu a Artés, on van participar 23 persones.

Per formar les parelles es va poder comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Artés i els cursos de català que organitza, de Raïm de poesia i de l’esplai de l’amistat. Les parelles van recitar en amazic, romanès, alemany, brasiler, rus, castellà, anglès i kinyarwanda.